Зашто је добро сексати се сваки дан

Klix.ba
Зашто је добро сексати се сваки дан

Уколико сматрате да је једина корист од секса тренутно задовољство - варате се. Стручњаци препоручују редован секс, штавише свакодневан секс.

Секс не само да вам помаже да боље спавате, ослободите се стреса и истопите калорије, већ има и неколико других прендности.

Побољшава кардиоваскуларни систем

Недавна студија је показала да мушкарци који имају сексуалне односе више од два пута седмично имају мањи ризик од срчаног удара.

Појачава имунитет

Редовним сексом повећавате ниво антитијела имуноглобина те тако јачате имунитет и штитите се од прехладе или грознице.

Умањује стрес

Уколико имате проблеме на послу не дозволите да они утјечу на ваш приватни живот. Уживајте с партнером, јер сексом не само да ћете тренутно побољшати расположење већ ћете све мање бити подложни стресу, а све више сретни.

Сексом против боли

Уколико вам је главобоља изговор да не водите љубав с партнером, онда то престаните чинити. Научно је доказано да секс умањује бол.

Водите љубав и спријечите старење

Када доживите оргазам ослобађате хормон дехидроепиандростерон захваљујући којем јачате имунитет и који помаже у очувању здравља коже.

Доказано је и да мушкарци који доживе најмање два оргазма седмично живе дуже од оних који имају секс једном у неколико седмица.

Секс побољшава циркулацију

Током сполног осноса крв кола вашим тијелом, а на тај начин избацујете токсине и наравно одмах се осјећате одморније.

Бољи сан

Након секса нема ништа слађе него заспати. Секс опушта, стога лакше утонете у сан и будите се свјежији.

Побољшава кондицију

Уколико немате времена за теретану, онда покушајте тијело одржати у форми редовним сексом који чини чуда за ваш струк, али и комплетно тијело. Наиме, пола сата секса сагоријева више од 80 калорија.

Повећавање нивоа естрогена и тестостерона

Тестостерон је хормон који је веома битан за мушкарце. Током секса повећава се лучење тестостерона чиме штитите мишиће и кости, али и срце. Женски хормон естроген такођер штити од болести срца, али и одређује мирис женског тијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана