Занимљиве чињенице о мушком оргазму

Index.hr
Занимљиве чињенице о мушком оргазму

Ако си се икад запитала зашто мушки полни орган нема кост као што имају други сисари, ми ти доносимо одговор.

Иначе, у животињском свијету кост служи за брзу и лакшу инсеминацију. Дакле, ради се о карактеристици која се дефинитивно не би свидјела женама. Али мушки су припадници људскога рода умјесто кости добили полни орган који је диспропорционалан спрам остатка њихова тијела.

Еволуцијско објашњење

Мушкарци користе пенис као алат за привлачење жена, које би томе требале придавати пажњу приликом одабира партнера. Дакако, та метода више није популарна ових дана будући да већина нормалних мушкараца хода обучена.

Занимљиво је стајалиште да недостатак пенисне кости заправо указује на чињеницу да мушкарци повезују секс са емоцијама јер морају бити узбуђени како би постигли ерекцију, а брз би и олакшан приступ помоћу кости могао бити болан за женски род (физички и психички). На сву срећу, данашњи се мушкарци морају пуно више потрудити да би имали сексуални однос!

Друга занимљива чињеница се односи на њихове тестисе. Наиме, људски су тестиси знатно мањи у односу на оне других врста јер су генетски програмирани за моногамију. Сви, више-мање, знамо сврху мушког оргазма - потребно је само пронаћи јајну станицу, оплодити је, а потом почети куповати играчке за дијете. Звучи прилично једноставно, но заправо је далеко од тога јер мање је познат податак да неки спермији спречавају друге у доласку до жељеног циља.

Као и код жена, током мушког оргазма мишићи имају контракције, а њихова је сврха омогућити што дубљу пенетрацију. Жлијезде које се налазе унутар простате опетовано се стишћу и опуштају како би избациле сперму што је даље могуће.

Простата се сматра мушком Г-тачком, а састоји се од готово идентичног ткива од које се састоји иста тачка страсти код жена. Ако нисте знали, сперма садржава високе количине хормона попут окситоцина, који је заслужан за добро расположење.

Тестиси су испуњени каналићима који се послије 50. године живота почињу сужавати те се због тога смањује производња сјемена. Но упркос томе, сперма не губи на својој “одрживости”.

Наиме, најстарији је отац на свијету - Рамжет Рагхав, дијете добио у својој 94. години живота! Успут речено, Рагхав је солирао до своје 90. године, а његова жена тврди да је у кревету као сваки други 25-годишњак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана