Заљубљени сте у мушкарца који је већ заузет?

Cosmopolitan.rs
Заљубљени сте у мушкарца који је већ заузет?

Жељети човjека који припада другој може да буде прилично фрустрирајуће. Откривамо зашто толико жудимо за забрањеним воћем...

Будимо искрене, свака од нас барем једном у животу пожели да буде са човјеком који је већ у озбиљној вези. И тада креће агонија. Без сваке сумње, многе бесане ноћи провеле смо питајући се зашто није (само) наш. Психолози би рекли: људи природно теже ка оном што је тешко придобити, и што је циљ теже досегнути - то је он примамљивији. И без обзира на то што је флерт са заузетим човјеком генерално безазлен, уколико распламсате вашу машту више него што треба, то може озбиљно да поремети емоционалну равнотежу.

"Козмо" истражује саме коријене сексепила недоступних типова и открива како да се изборите са вашим „непристојним" интересима.

Ефекат забране

Да ли вам се икада десило да толико чезнете за ташном која вам је продата испред носа да сте у стању да одете у исту радњу, али у тотално другом дијелу града, само да бисте посједовали предмет ваше жеље? Знате и саме: ништа не вриједи убијеђивање других да можда постоји и боља и љепша. Не, ви нисте мирне док не дођете баш до те. Ево и објашњења: сваки пут када се јави жудња, ваш мозак шаље повеће количине допамина у ваше тијело. Он вас додатно окуражује да још више стремите ка вашем циљу, односно ка задовољењу жудње. Када се уз то појави и препрека (преведено: тип на којег сте се намјерачили је веома, веома заузет), мозак допумпава екстра дозу допамина која вас, логично, чини суперфокусираном на циљ.

Да бисте се тада обуздале, сјетите се да је можда баш та препрека оно што објекат ваше жудње чини тако примамљивим. Јер, будите искрене, да је тип слободан, можда вам уопште не би био толико интересантан. Штавише, можда бисте га одложили на споредну полицу, баш као што то неријетко чинимо са ташнама. За којима смо само дан прије него што су нам дошле у посјед биле тотално луде...

Он је тако савршен... и лак за одржавање

Идемо даље: популарне сандале с платформама, луде рукавице... само су неки од трендова које желимо да пратимо из простог разлога што имамо урођен импулс да радимо оно што је прихваћено и што је предмет општег свиђања. У преводу: он вам је заводљив јер је, освједочено, веома занимљив некој другој жени (све ово је појачано уколико је са женом чије мишљење цените). Али препоручује се опрез: тип дјелује савршено јер га гледате са дистанце. Ви, заправо, не знате какав је иза затворених врата! Другим ријечима, нисте ви та која сваког дана гледа длаке на сапуну, чарапе разбацане по поду и лоша стања.

Још један добар метод да све рашчарате и да се спасете: анализирајте шта вам се код њега уопште свиђа. Само недоступност или нешто више од тога (забаван је, дјелује стабилно и сл). Те кључне особине ће вам бити важне да спознате какав вам мушкарац уопште треба. Затим покушајте да нађете неког са тим особинама. Али самог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана