Заборави на чувену Г-тачку: Свети грал женског задовољства је тачка ПС!

Index.hr
Заборави на чувену Г-тачку: Свети грал женског задовољства је тачка ПС!

Сви смо чули за Г-тачку, односно подручје које се налази на предњој стијенки вагине и које стимулацијом може резултирати неслућеним задовољствима, експлозивним оргазмима па чак и ејакулацијом!

Иако ово потоње вриједи само за ријетке сретнице, али и од способности мушкарца да је доведе до тога.. Захваљујући бројним истраживањима о женској анатомији посљедњих неколико деценија, Г-тачка је постала свети грал женске сексуалности. Но поставља се питање што је то ПС-тачка? У наставку ти доносимо све кључне ствари везане уз овај појам:

Што је то ПС-тачка?

Ради се о тачки која се налази између вагине и ректума. То је подручје спужвастог ткива прекривено крвним жилама па се приликом стимулације пуни крвљу те се као посљедица подражаја јавља натеченост тог подручја - као што то буде с пенисом или клиторисом за вријеме сексуалног узбуђења.

Зашто ниси прије чула за овај појам?

Незнање је дуга традиција што се тиче женске сексуалности. Некад су се жене сматрале асексуалнима, а њихова је брачна дужност била да легну на кревет и мисле на своју домовину. Онда се појавио тзв. Отац психоанализе Зигмунд Фројд који је скоро уништио појам важности клиториса за женски оргазам, тврдећи како оргазми произашли из стимулације клиториса дјелују некако “незрело”. А и данас постоји струја људи која негира постојање Г-тачке. Проблем лежи у чињеници да се женска сексуалност недовољно истражује, поготово кад је у питању ПС-тачка.

Како стимулисати ПС-тачку?

Најбоље је служити се прстима, а желиш ли то подручје стимулисати за вријеме вођења љубави, потребно је упражњавати позе којима ћеш га стимулисати индиректно - кроз стражњу стијенку вагине. Дакле, најбоља би поза за постизање врхунца помоћу ове тачке била она “псећа”, или doggy style.

Какав осјећај пружа стимулација ПС-тачке?

Жене које воле стимулисати ово подручје изјавиле су да оргазам могу постићи искључиво стимулацијом ПС-тачке, но она може послужити и за продужење те интензивирање оргазма.

Зашто не би требала превише да се узбуђујеш због овог открића?

Било да се ради о Г-тачки или ПС-тачки, не постоји гаранција да ће ти се стимулација ових подручја свидјети. Довољно је знати да су те тачке природан дио твоје анатомије који би ваљало истражити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана