Волите порнографију? Познати сексолог објашњава како ће вам то уништити везу

Б92
Волите порнографију? Познати сексолог објашњава како ће вам то уништити везу

Често конзумирање лако доступних порно садржаја, прави нереалан однос према везама са стварним партнерима. Порнографија се драматично више гледа него прије и она лоше утиче на партнерске односе, каже сексолог Јован Марић.

"Недавно сам имао пацијента који каже: ретко сам са женом, али мастурбирам уз порниће. Како, зашто? Па то ми је једноставније, брже, немам ја времена за жене. Можете мислите докле је стигла порнографија. Све држимо под својом контролом, мастурбација је угоднана, не могу да се обрукам, а могу да растеретим напетост.."


Марић је навео још један примјер, када се пар због порнографије умало растао.

"Она је отишла у купатило, да се припреми за вођење љубави, а он је већ укључио филм и мастурбирао. Она се увредила што је није сачекао, покупила се и отишла".

Овај стручњак каже да не треба сурово кажнавати њене конзументе, јер је важно да се постигне квалитетна ерекција и квалитетан сексуални однос, без обзира да лис е до тога дође кроз маштање ил ина други начин.

"Слажем се ипак да није добро, често ме питају, да ли је легитимно је да кад немате узуђење, замишљате да је неко други уместо те партнерке или партнера поред вас. Понекад се догађа, али ако је често није добро, морате поразговарати, нешто урадити или променити партнера".

Марић је испричао и један виц као илустрацију.
"Ушао Мујо у Фато, прошао минут, нема инспирацију Мују, нема инспирацију Фата, мирује Мујо, мирује Фата, пролазе 3 минута, ситуација иста. Тек ће Мујо-Шта је болан Фато, не можеш ни ти никог да се сетиш? То је стари добар виц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана