Везе са пуно прекида немају добру будућност

Index.hr
Везе са пуно прекида немају добру будућност

Мало јесте заједно, мало нисте: везе попут оне Рејчел и Роса из Пријатеља, Кери и Фејс из Секса и Града и сличних парова можда јесу срећно завршиле на екранима, али нова истраживања показују да то у стварном животу баш и није случај.

Истраживање универзитета у Канзасу показало је да парови који се стално раздвајају и мире имају много слабију повезаност од оних који су у вези без прекида, те да су много склонији импулсивним одлукама када су у питању важне ствари попут заједничког живота и дјеце. Истраживање је такође показало да су овакви парови често сачињени од људи са лошим самопоуздањем, како је комуникација лоша, али и то да су оба партнера често незадовољна другом особом. Ту је и повећана сумња у будућност везе, која је сасвим нормална, с обзиром да су партнери навикли на честе прекиде.

Неки парови прекидају из кривих разлога, па с временом схвате како су ипак добар тим и након научених грешака поновно ступају у везу, но чешћи је случај да се прекида из правих разлога и враћа у везу из страха од усамљености.

Ако сте један од оних парова који планира да се помири, будите сигурни да то радите из правих разлога, а не само из ината.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана