Величина је битна женама, а ево и зашто

Агенције
Величина је битна женама, а ево и зашто

Супротно утјешној фрази да “величина није битна”, величина пениса може бити важна у кревету, али само неким женама и само за неке типове оргазма.

Нова студија је открила да ће жене које доживљавају честе вагиналне оргазме вјероватније рећи да лакше долазе до климакса са мушкарцима који имају веће пенисе.  

“Мушка брига око величине пениса можда није посљедица стереотипа о мушкости, већ тога да многе жене, уз све остале квалитете, стварно цијене величину пениса”, рекао је Стјуарт Броди, психолог на Универзитету Западна Шкотска.  

У најновијој студији Броди и његове колеге питали су 323 жене, углавном студенткиње, о њиховим недавним сексуалним искуствима. За “уобичајену” дужину узели су 15 центиметара  

Открили су да је 160 жена доживјело само вагиналне оргазме и имало довољно сексуалних партнера да би могле да упореде искуства са величином.  

Од њих, 33,8 процената преферира дуже пенисе од уобичајених, 60 процената каже да величина није битна, а 6,3 процената каже да су дужи мање пријатни од краћих.

Жене које су навеле да имају највише вагиналних оргазама у највећем броју су преферирале дужи пенис од уобичајеног.  

“То је бар дјелимично посљедица тога да дужи пенис има већу способност да стимулише вагину цијелом дужином и грлић материце,” закључује Броди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана