Упозорење научника: Дјевојке, бјежите од мишићавих типова

Index.hr
Упозорење научника: Дјевојке, бјежите од мишићавих типова

Знамо да дјевојке воле добар six-pack, али ако је вјеровати истраживању на Универзитету Вестминстер, мишићави типови су грозни момци.

 

Истраживање је обухватило 327 хетеросексуалних мушкараца, од којих је трећина била слободна, а резултати су запањујући. Што је мушкарац мишићавији, то има јача сексистичка увјерења и израженију мржњу према женама.

Повезаност између сексистичких размишљања и мишићавости има везе са традиционалним улогама полова. Мушкарци који вјерују да су жене нижа врста и не вјерују у једнакост полова склонији су уклапању у стереотип о јаком мушкарцу који својом физичком појавом исказује супериорност, кажу аутори истраживања.

Научници упозоравају и  на сљедеће: У друштвима у којима је улога мушкарца као особе која скрби за породицу све мање изражена, неки од њих ће покушати доказати своју снагу и важност управо обликовањем тијела.

Иако истраживање није проведено на међународној разини и узорак је мали, морамо признати да има нешто истине у овоме. Онај буцмасти тип се чини пуно привлачнијим након оваквих информација, зар не?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана