Упознавање преко интернета – за или против?

Aгенције
Упознавање преко интернета – за или против?

Судећи према резултатима новог истраживања, чак 23 одсто самаца упозна свог партнера, с којим се неријетко и вјенча, посредством интернета.

Онлајн упознавање није резервисано више само за „очајне" самце, штавише препоручује се свима који трагају за сродном душом.

"Јавност се све више окреће упознавању партнера преко интернета, јер се у много случајева показало позитивним искуством", објашњавају истраживачи, који су спровели национално истраживање о везама у дигиталној ери.

Телефонски интервјуи које су спровели истраживачи су обухватили око двије и по хиљаде одралих особа старијих од 18 година, а питања су се заснивала на теми упознавања у дигиталној ери.

Око 38 одсто Американаца који су тренутно сами и траже партнера користи сајтове за онлајн забављање, наводи се у студији, а факултетски образовани самци између 20 и 40 година су најчешћи корисници оваквих сајтова. Такође, седам одсто корисника паметних телефона рекло је да користи апликацију за упознавање.

На састанак са особом коју су упознали путем интернета изашло је 66 одсто људи, за разлику од 43 одсто, колико је то урадило 2005. године.

Данас чак 59 одсто самаца сматра да је то „одличан начин за упознавање партнера", док 21 одсто њих и даље сматра да је то „потез очајника".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана