У ком мјесецу највише водимо љубав?

Telegraph
У ком мјесецу највише водимо љубав?

Највише секса има у августу, кажу резултати новог истраживања спроведеног у Великој Британији

Научници сматрају да се разлог за повећану сексуалну активност у августу скрива у сунчевој свјетлости која подиже ниво хормона серотонина, допамина и тестостерона.

Ранија истраживања показала су да мушкарци имају и до 33 одсто виши ниво тестостерона у јуну него у јануару, а познато је да припадници јачег пола с више тестостерона имају више оргазама. Друга једна студија показала је да мушкарци с више витамина Д у крви имају и виши ниво тестостерона. Како се ниво витамина Д “подиже” сунчањем, научници су закључили да онилети имају већу вјероватноћу за повишен ниво полних хормона.

Анкета, коју је спровео британски произвођач секси помагала и играчака “LoveHoney”, открила је да је август најсекси мjесец у години, а за њим слиједе јул и јун. Вјерује се да смо страственији током љетњих мјесеци јер носимо мање одјеће, па лакше и смјелије кокетирамо. Истовремено нас сунце подстиче да се осјећамо срећни и секси. Опуштеност на годишњем одмору, такође, доприноси чешћем сексу јер људи имају више прилике. Насупрот томе, анкета је показала да су зимски мјесеци за већину људи раздобље сексуалног поста, а занимљиво је да најмање секса имамо у традиционално романтичном мјесецу фебруару. Вјероватно је у питању виши ниво хормона мелатонина у организму током зимских мјесеци, што резултира нижим сексуалним нагоном, депресијом и летаргијом.

У ком мјесецу најчешће, а у ком наређе водимо љубав?

1. август
2. јул
3. јун
4. мај
5. децембар
6. септембар
7. април
8. октобар
9. март
10. јануар
11. новембар
12. фебруар

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана