У чему жене гријеше када је секс у питању?

tportal.hr
У чему жене гријеше када је секс у питању?

Добар секс је основа на којој почивају квалитетне и срећне везе. Међутим, жене, чешће него мушкарци, саботирају управо тај сегмент везе и на крају остану саме и несрећне.

Сексолог, Мара Кофоед каже да постоји пуно разлога због којих људи не уживају у сексу, али уколико није ријеч о неким већим компликацијама, постоје и начини да се свладају најчешће препреке које жене саме себи постављају када је сексуални живот у питању.

Вријеме је да се те грешке исправе!

1. Не мислите довољно на секс

Без обзира на то што вам је радни дан пребукиран, потрудите се да понекад помислите на партнера и секс. Тако ћете имати више воље за акцију када се видите увече.

2. Веш

Уз лијеп веш, боље ћете се осјећати и имати више самопоуздања, а то може само помоћи у сексуалном животу.

3. Почните на вријеме

Послије напорног дана сигурно сте уморни и у поноћ само размишљате како да се што прије увучете у кревет. Боље се организујте и са сексом започните док сте још одморни.

4. Негативан став

Изгледа да доста жена има негативан став према сексу и једноставно не размишљају о њему. За то је крив став, јер је секс саставни дио сваке квалитетне везе.

5. Изађите из спаваће собе

Секс не мора бити везан искључиво за једну просторију и кревет. Коме то не би убрзо досадило?

6. Самокритичност

Већ смо пуно пута причали и писали о томе да су жене претјерано критичне према свом тијелу, ипак поновићемо још једном за оне које нису обратиле пажњу, мушкарци уопште не примјећују мале несавршености.

7. Уредност

Ова навика је можда чешћа код жена које доста времена проводе код куће, па престану да се сређују и депилирају, а затим им је непријатно када дође тренутак за секс.

8. Будите голи

Врло је једноставно - ако сте голи, ваш партнер ће то врло брзо примјетити и пожелети секс, а вама ће бити драго када вас стисне уз себе и акција крене.

9. Секс из задовољства

Напоран радни дан увијек ће бити бољи ако на спавање одете задовољени. Узмите ствари у своје руке и реците шта желите. Не брините, партнер се неће љутити, то ће му само додатно распламсати страсти.

10. Реците му да уживате

Већина партнера заправо само жели да удовољи једно другом, а много значи када жена јасно и гласно каже колико јој је добро и лепо у кревету.

11. Кукање

Ако сте незадовољни својим сексуалним животом, предузмите нешто! Немојте само гунђати себи у браду, већ отворено поразговарајте са партнером и решите проблем.

12. Незадовољство партнером

Ко воли да слуша критике како није добар у кревету или лоше изгледа за вријеме секса? Уместо да критикујете партнера, концентришите се на оно што волите на њему и похвалите га. Затим му реците ако има нешто што бисте мјењали.

13. Иницијатива

Ако стално одбијате партнера на крају ће одустати од секса са вама. Након тога слиједи непријатна тишина, па удаљавање и на крају се све заврши несрећонм везом. То можете решити тако што ћете чешће упражњавати секс и присјетити се у чему је драж свега тога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана