Топ савјети за његу косе и идеје за морске фризуре

Aгенције
Топ савјети за његу косе и идеје за морске фризуре

Иако једва чекате одлазак на одмор, треба да знате да сунце, слана вода, брчкање у базену веома исушују косу, па јој је током љета потребна и екстра њега. Ево како да, према савјетима познатих свјетских фризера, заштитите косу за вријеме врелих дана.

Иако једва чекате одлазак на одмор, треба да знате да сунце, слана вода, брчкање у базену веома исушују косу, па јој је током љета потребна и екстра њега. Ево како да, према савјетима познатих свјетских фризера, заштитите косу за вријеме врелих дана.

Добро шишање је први корак да би ваша коса изгледала савршено чак и када је влажна или дивље лепрша на вјетру. Стручно обликована фризура имаће задовољавајући облик како год да пада

Добро шишање је основа

За почетак вам је неопходна добра љетња фризура. Шишање је први корак да би ваша коса изгледала савршено чак и када је влажна или дивље лепрша на ветру. Када је добро ошишана, имаће задовољавајући облик како год да пада, а фризура је лакша за одржавање. Зато прије поласка на одмор посјетите фризера како би вашој коси дао тип-топ облик за цијело љето.

Не заборавите регенератор

Одговарајући балсам, маска или паковање за косу обавезни су у овом периоду. Балсам користите послије сваког прања, а бар једном недјељно током цијелог љета препоручујемо да користите неки јачи регенератор. Да би ефекат био интензивнији, послије његовог наношења увијте косу у пешкир или је обмотајте пластичном фолијом. Оставите је тако неко вријеме, како би под дејством топлоте апсорбовала регенератор. Веома суву косу перите благим шампоном или онај који обично користите разблажите.

Покријте косу на сунцу

Ништа не може потпуно да заштити вашу косу или њену боју од сунца, па зато искористите сваку прилику да је покријете. Можете користити, шешир, качкет или мараму, што ће учинити да изгледате шик. Друга варијанта је коришћење неког од препарата са SPF заштитом предвиђеног за његу и заштиту косе. Они не чувају косу од оштећивања тако добро као шешири или мараме, али помажу.

Избегавајте уређаје за сушење или обликовањ косе

Потрудите се да љети што ријеђе користите фен, пресу или апарат за обликовање локни. Комбинација врелог ваздуха или пеглање косе под пресом додатно оштећују и најјачу влас. Ако употребљавате фен, подесите његову јачину на минимум и држите га бар двадесетак центиметара удаљеног од косе.

Серуме користите у малим количинама

Специјалне серуме или капи за косу користите само у оној мјери у којој су вам потребни. Ти препарати су одређени текстуром косе, па она слабија, тање власи захтијева мању количину производа. Користите их само за крајеве, што ће влас заштитити од бржег машћења.

Практичне летње фризуре

Пуштена дуга коса је незгодна за боравак на плажи јер се, посебно док је мокра, мрси на вјетру, лијепи се за рамена, дјелује неуредно… Једноставна пунђа или необавезна плетеница идеалан је начин да је укротите. Број и дебљина плетеница зависи само од ваше маште, као и начин на који ћете их послије тога обликовати у фризуру. Неколико плетеница можете док сте на плажи уплести заједно са неком машном у боји, подићи их или обавити у пунђу. За вечерње изласке плетенице можете увити и закачити разним украсним шналицама.

Погледајте снимак како да сами направите једноставну, необавезну фризуру од плетеница, коју можете носити у разним приликама током љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана