Толико смо избирљиви по питању партнера за секс?

tportal.hr
Толико смо избирљиви по питању партнера за секс?

Мушкарци који су у потрази за сексом сваку жену посматрају као потенцијалну партнерку, а што им је жеља за сексом већа то су мање избриљиви. Жене пак, најчешће привлаче доминатни и атрактивни мушкарци те су, за разлику од мушкараца мало избирљивије, тврде психолози у новом истраживању.

Што више жене жуде за сексом, то су им стандарди већи при одабиру партнера. То је у потпуној супротности са резултатима истраживања мушкараца, који што више желе секс смањују своје стандарде, тврде научници са Универзитета Бар Илан у Израелу у истраживању које је спроведено над 78 мушкараца и жена.

Мушкарци су у потрази за сексом у тој фази готово сваку жену сматрали потенцијалном партнерком за секс, наводи "Дејли Мејл".

"Сексуална хиперактивност мушкарце чини мање избирљивим", наводе научници и додају да то значи и појава неравнотеже по питању понуде и потражње за сексом.

За мушкарце потрага за сексом и партнерком с којом неће бити у дужој вези, има само један циљ – секс, а код жена је знатно другачије. И док оне у потрази за сексом заиста и желе само секс, из еволуцијске перспективе њихови захтјеви су доста сложенији.

Женама секс на једно вече може значити и трудноћу, те дијете о којем ће се можда бринути саме, па желе да тај мушкарац има добре генетске предиспозиције – "Већина жена ослања се на ‘женске’ стратегије те по питању партнера на кратке стазе преферирају доминантне и атрактивне мушкарце".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана