Танга као расадник бактерија

Агенције
Танга као расадник бактерија

Вашингтон - Омиљене међу женама, танга гаћице, које су више пута показивале своју практичну страну, носе са собом и ону мање привлачну, преносе агенције.

Осим што су потенцијални преносилац бактерија, оне могу изазвати иритацију коже, микрочиреве и хемороиде, те их се, према савјету стручњака, треба клонити.

Од деведесетих година када су први пут стекле популарност, танга гаће постале су омиљени комад женског рубља који је оцјењен као изузетно практичан, јер се не оцртава испод танке и провидне одјеће.

Овакав веш је, сматрају стручњаци, нарочито погодан за развијање разних инфекција.

Танак материјал од којег су направљене и начин на који се носе изузетно погодују развоју бактерија.

Наиме, задња страна, ових тако популарних гаћица, позиционирана је баш изнад ануса чиме је директно повезана са вагином и уринарним трактом, те је потенцијални преносилац бактерија.

Ипак, оно што је вјероватније када је ријеч о овом моделу веша јесте чињеница да може да изазове појављивање микрочирева или пукотина на кожи између ануса и вагине, као и иритацију коже која је у поменутом дијелу веома осетљива.

Једно од ријетких истраживања спроведених на ову тему у Великој Британији изњедрило је закључке по којима ношење танге може изазвати бактеријске вагиналне инфекције, хемороиде, пукотине на осјетљивој кожи ануса, као и повећати ризик од полно преносивих болести између оних који можда тај веш размјењују.

Колико год биле примамљиве, савјет стручњака је да им треба одољети и свести њихово ношење на минимум, и то само у посебним приликама.

За оне даме које се тешко одричу овог веша, препоручује се да купују моделе који су направљени од природних материјала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана