Све штo би требала да знаш о сексу са бившим

Index.hr
Све штo би требала да знаш о сексу са бившим

Зашто неке дјевојке никако не могу да избаце бившег из свог живота? Неке виде секс с бившим као слабост против које си не могу помоћи, неке с бившима спавају иако су у новој вези, а треће су соло али им је посве нормално наставити повремено „да спавају” с бившим размишљајући да су дуго били заједно и да је то ОК начин забаве док неко нови не уђе у њихов живот.

Зашто долази до секса?

Најчешћи разлози због којих нам је бивши још увијек привлачан су чежња за љубави, страх од самоће, покушај да га поновно придобијемо или љубомора на нову особу у његовом животу. Чести разлози могу бити и осјећај кривице или саосјећање.

Шта доноси секс с бившим?

Секс с бившим доноси узбуђење забрањеног воћа, задовољство без обавеза, напетост и враћање старих страсти и емоција. Задовољство нам представља управо то што није могао да нам одоли или то што смо му показали шта све пропушта.

Које су посљедице?

У овом случају, не постоји правилно или неправилно понашање. За обоје је важно да знате шта требате да очекујете, односно шта тај секс значи за ваш однос. Значи ли он помирење или само задовољавање физичких потреба? Оба партнера требају имати једнака очекивања како нико не би био разочаран или повријеђен.

Предности и недостаци

Чисто задовољавање сексуалних потреба уз повремена дружења с бившим је ОК ако сте обоје слободни. Он је ипак тај који те добро познаје и зна да задовољи. Но, оваква дружења имају и негативну страну, односно проблем емотивног везања који се често јавља код жена. Секс је супер, добро се слажете, осјећаји се поновно буде и ту настаје проблем јер се мораш суочити с чињеницом да он не мисли тако.

Секс с бившим је превара

Што секс с бившим значи за нову везу? Значи превару, као и било који други секс који није с твојим дечком. Немој се заварати с оправдањима да је све ОК јер новог дечка не познајеш добро, а с бившим желиш да се помириш. Превара је превара, колико год дуго или кратко била у новој вези.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана