Свадбене фотке из Сарајева какве још нисте видjели ФОТО

index.hr
Свадбене фотке из Сарајева какве још нисте видjели ФОТО

Фотографије на којима су у истом кадру младенци, полиција и папа, не виђају се баш сваки дан, а управо су такве фотографије с једног сарајевског вјенчања.

Главни актери приче, младенци Јасмин Марић и Аида Разман, вјенчали су се, наиме, на исти дана када је Сарајево посетио папа, па је у почетку било питање да ли ће се вјенчање уопште одржати због посебне регулације саобраћаја и свега што већ иде у пакету с доласком таквог госта.

Но, вејнчање се ипак одржало, а папа је цијелу причу учинио несвакидашњом. Одлична серија фотографија аутора Елдара Нурковића ухватила је јединствене тренутке овог вјенчања - на истој фотографији су полицајци, младенци, званице, часне сестре, вјерници, случајни пролазници и бројни други грађани те, наравно, и папа.

"Иако је цио град био блокиран, иако је постојала могућност да вјенчање буде отказано, иако нам многе ствари нису ишле у корист, успјели смо да направимо генијалне фотографије, рекао је фотограф, Нурковић и додао: "Били смо у право вријеме на правом мјесту. Пробили смо се кроз коридор полиције и молили их да нас пусте близу, јер су младенци хтјели да виде папу. Овај пролаз је био тајна локација и нико осим нас није био ту".

Како Нурковић истиче, прича и фотографије доказ су да није битно ни које сте вјере, ни шта сте по националности - када је љубав у питању, ништа од тога није важно.

"То је таква емоција да не може, а да вам не измами осмијех. Довољно је да погледате само реакције полиције и свих присутних, били смо поздрављени громогласним аплаузом", прича Нурковић, фотограф из Е-студија, иначе директор фотографије на МТВ-ју и продуцент и режисер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана