Сурова истина коју желим да љубавница мог мужа зна

Срна
Сурова истина коју желим да љубавница мог мужа зна

Једна преварена жена одлучила је да напише искрено писмо жени која је растурила њен брак. У цијелости вам преносимо њено писмо...

 

Прво: Хвала ти!

Неколико мјесеци желим да напишем писмо љубавници свог супруга (сада већ бившег). Много пута сам замишљала у глави шта бих јој рекла када се сретнемо на улици. Познавала сам је лично и имале смо контакт након што сам сазнала за аферу. Сада сам добро и заиста сам ставила тачку на свој брак, па мислим да сам коначно спремна да јој кажем шта мислим и осјећам. Ево неких ствари које бих жељела да зна:

1. Хвала ти што си била узрок

Искрено и из дубине срца желим да ти се захвалим. Да нисам сазнала за вашу аферу била бих заточена у грозном браку без љубави – у оном у којем сам се осјећала као да сам мања верзија саме себе. Можда не бих уживала оволико у свом послу, у новој вези и животу да није било тебе. Све у свему, ти си била узрок за многе лијепе ствари у мом животу.

2. Жао ми је ако те третира као што је третирао мене

Првенствено, жао ми је ако с њим размјењујеш тешке ријечи као што сам ја. Али што је најважније, надам се да те третира боље него што је третирао мене. Знам кроз шта смо ја и друга жена прије мене прошле с њим. Сада када коначно знам ко је и шта је, саосјећам се с тобом ако си икада и била свједок таквог понашања.

3. Заслужујеш боље

Изгледаш ми као интелигентна дјевојка која има потенцијала. Вјерујем да у овом периоду живота покушаваш да нађеш себе. Желим само да знаш да заслужујеш много више, много! Он је неспособан да се преда било коме и вјеруј ми, неће бити ништа другачије ни с тобом.

4. Жене треба да подржавају једна другу

Иако сам ти се захвалила на свему и даље ти замјерам што си ми то урадила. Имати емоционалну и физичку везу са нечијим супрогом није солидарно према осталим женама, нити је фер. Довољно је тешко одржати стабилну везу у данашње вријеме, а замисли како је тек када трећа особа упадне у причу. Зато апелујем на тебе да ниједној жени ово више не урадиш, а ја се надам да се то неће десити ни теби.

5. Увијек имаш избор

У једној од преписки рекла си ми: "Радо ћу се мирно повући. Покушала сам да избјегнем све ово, али очито не довољно снажно". Чињеница је да си увијек имала избор да направиш одлуку прије него што се све ово десило. Наш је избор како ћемо да се прикажемо свијету и како ћемо се понашати. Без обзира на то колико си се јако "трудила" да побјегнеш од њега, ти си донијела одлуку да будеш у вези са ожењеним човјеком. Преузми одговорност за сопствене изборе и одлуке. Надам се да ћеш у будућности правити паметније изборе и знати да твоје одлуке утичу на туђе животе.

Знам да се прошлост не може избрисати и да сви имамо нешто да научимо из ње. Ја сам поново пронашла себе, коначно имам идеју колико вредим. Не могу да се вратим и исправљам ствари из прошлости, могу само да идем напред. Надам се да ћеш и ти нешто научити из ове афере и прићи животу с више достојанства и самосвијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана