Ствари које му значе више од волим те

mahazin.net
Ствари које му значе више од волим те

Већ сте то чули – мушкарци су визуални, жене вербални типови. Мушкарци су импулсивни, жене воле да анализирају. С обзиром да смо различити у толико пуно ствари, логично је и да се женска и мушка срца 'топе' због различитих ствари.

 

Док ће се жене истопити када им партнер каже да их воли, те двије ријечи ипак неће имати исти ефекат на њега када му их она каже. Али, стручњаци су саставили листу ствари које ће му значити много више:

Пуна пажња

Када мушкарац види да проверавате мобилни током вечере, он то тумачи као да вам није важан, каже брачни терапеут Мајк Дов и додаје да је то зато што је мушки мозак еволуирао да чини једну ствар у исто вријеме док филтрира све остале стимулансе. Иако жене функционишу другачије, њихов партнер ће цијенити што сте фокусирани само на њега, зато га гледајте у очи док говори и лимитирајте све што може скренути пажњу.

Његово омиљено јело

Стара узречица је истинита, најбољи пут до мушкарчевог срца је кроз његов стомак. Када му скувате омиљену храну а да га питате, дајете му до знања да га добро познајете. Парови који једно о другоме знају ситне детаље имају најсрећније бракове.

Обуците хаљину у којој воли да вас види

Сређивањем му дајете поруку да још увијек желите да добро изгледате за њега, без обзира колико сте већ дуго заједно. "Мушки мозак реагује на визуалне знакове више од женског. А када вас види у секси хаљини то му говори да га још увијек желите", савјетује доктор Дов.

Водите бригу о себи

Смањивање стреса, правилна исхрана, вјежбање, престанак пушења, све те ствари можда звуче као нешто што чините само за себе, али су и начин да му кажете да га волите. Тиме поручујете да желите дуг, лијеп живот уз њега.

Хвалите га

Нека ваш партнер зна да мислите о њему оно што би он заправо волио да ви мислите: да је он човјек који је способан да се брине о вама, рјешава проблеме, да је велики љубавник и витез у сјајном оклопу. "Повремени комплименти о томе како изгледа и колико је снажан њему значе да му се дивите, а то је једнако љубави", савјетује психолог Андра Брош.

Подстакните га да одвоји време за себе

Ако ваш партнер спада у оне мушкараце који имају проблем да вербализују своје потребе, повремено му предложите да одвоји вријеме за себе, опусти се с пријатељима, игра видео-игрице или се само добро наспава. "То му показује подршку и дозвољава слободу да буде бољи", каже доктор Бош.

Питајте га за савјет

Ваш партнер жели да се осјећа важним дијелом вашег живота. Питајте га за савијет како да ријешите проблем на послу и покажите му да цијените његово мишљење. "Када мушкарац може нешто да поправи, осјећа се важно и корисно", каже Брош. Тражити савјет од њега значи да се ослањате на њега и да за њега има мјеста у вашем животу.

Захвалите му за мале ствари

Када следећи пут одведе дјецу у школу или изнесе смеће, изразите захвалност. "Јуримо кроз живот, заборављамо да приметимо добре ствари које наши партнери раде. Реците им да цијените то што ради за вас", савјетује брачна терапеуткиња Карин Голдстин. Захвалност ће поправити његов став и унети добру енергију у везу.

Дуги загрљаји

Умјесто кратког пољупца прије изласка из куће дајте му дужи загрљај. "Жене се повезују вербално, а мушкарци кроз додир", каже Голдстин и додаје да би мушкарца требало загрлити на бар седам секунди. "Можда вам се чини дуго, али има нешто у тој бројци након које ће осјећати као да је од вас стварно нешто добио".' И нема сумње да ћете и ви уживати.

Секс на брзака

"Дуго вођење љубави је у реду, али повремено се упустите у секс од пар минута', савјетује доктор Дов.

Пустите га нека се "издува"

Драма на послу или у породици утичу на њега више него што би он то желио. Зато му створите сигурну зону и дозволите да сруши све зидове који га окружују. "Слушајте шта га мучи али не покушавајте да рјешите проблем", савјетује Голдстин. То ће му показати да га не сматрате слабићем или неспособним већ ће му показати да вам је стало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана