Ствари које би свака жена требала знати о сексу

Hot.hr
Ствари које би свака жена требала знати о сексу

Многе жене пуно су тога у стању направити како би имале бољи сексуални живот, а неугодно им је поставити право питање. Стога је доктор Лиса Ранкин написала књигу What's Up Down There? Questions You'd Only Ask Your Gynecologist if She Was Your Best Friend.

Ево неких ствари о сексу које би требала знати свака жена:

Како порадити на оргазму

Жене које за вријеме секса постигну оргазам научиле су што и како треба с клиторисом да би дошле до врхунца. Сасвим је нормално да је потребна и додатна стимулација као што су орални секс, мастурбирање или играчке за секс како би жена постигнула оргазам.

Не може му се увијек дигнути

Након ејакулације већина мушкараца треба одређени период мировања и у том су периоду неспособни за постизање ерекције, без обзира колико били стимулисани. А ту су и неке друге ситуације као што су стрес или проблеми са здрављем. Све у свему, мушкарац не може баш увијек постићи ерекцију.

Тамо доље увијек има некаквог мириса

Свака вагина има свој мирис, а неке ствари могу промијенити тај мирис. Појава бактерија може промијенити мирис као и физичка активност јер женски интимни дијелови пуни су знојних жлијезда баш као и пазуха.

Бол током секса није нормална

Болан секс нормалан је када губите невиност. Али, након тога секс не би требао бити болан и ако осјетите некакве сметње обавезно треба посјетити доктора.

Сасвим је у реду ако вагина производи звукове

Вагинални вјетрови догађају се скоро свакој жени јер се током секса вагина, овисно о позама и покретима, пуни ваздухом, а то онда некако мора и ван па се чују неугодни звукови. Насмијешите се томе и наставите с тим што сте радили.

Одређене ствари убијају жељу за сексом

Хормони, здравствена стања, лијекови, стрес..., фактори су који могу утицати на жељу за сексом.

Кегелове вјежбе су кључне

Пород и године могу растегнути и опустити вагину. Кегелове вјежбе помажу ојачати дно здјелице, припомоћ су лијечењу инконтиненције и опорављају тонус мишића након порођаја. Вјежбајте што чешће и у разним приликама.

Има више врста вишеструких оргазама

Оргазми код сваке жене су јединствени. Жене могу доживјети вишеструке оргазме на више начина. Могу бити кратки и интензивни, бројни, узастопни, с размаком од неколико секунди.

Понекад тијело не жели сурађивати

Природно влажење наступа када се проток крви повећа кроз вагиналне стијенке. Притом жлијезде производе текућину и природни лубрикант је ту. Како старимо, разина естрогена може пасти што резултира и вагиналном сувоћом чак и када је жена узбуђена. У овим случајевима помаже 'умјетни' лубрикант, пише на страници realbeuty.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана