Што се више сексамо то боље и дуже живимо

Index.hr
Што се више сексамо то боље и дуже живимо

Добар...ма не...солидан сексуални живот вам неће помоћи само да се осјећате боље, већ и да имате више самопоуздања, изгледате млађе и живите дуже, тврде америчка истраживања.

Истраживања потврђују и да богат сексуални живот позитивно утиче на функционисање нашег организма, здравље срца, мозга и јача наш имунитет. Но то није све. Доносимо вам неке од највећих благодати секса за наше здравље, које су доказане (нећемо питати како)!

Погледајте због чега је све секс једна од најздравијих ствари које можете учинити за своје тијело и дух:

Окситоцин - љубавни хормон, поспјешује памћење и мождане функције.

Вођење љубави 2 или 3 пута седмично смањује ризик од можданог или срчаног удара, а подиже се и разина антитијела која се боре с прехладама и грипом.

Сексуални односи бар једном недјељно код жена резултирају правилним и редовним менструалним циклусима те доносе здравији срчано-жилни сустем, нижи ниво холестерола и љепшу и здравију кожу.

Смањење стреса - особе које су задовољне својим сексуалним животом рјеђе су депресивне, насилне и непријатељски расположене јер секс побољшава расположење и помаже код ублажавања боли.

Здравије тијело и дужи живот: особе које су задовољне својим сексуалним животом мање оболијевају.

У мањем постотку се јављају срчане болести, главобоље, болови у леђима, карцином, повишени крвни притисак, лупање срца, астма, екцем несаница, знојење те се продузава живот.

Оргазам: смањује ризик од инфекција и доноси велики осмјех и осјећај самопоуздања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана