Штета је ако ове ствари о сексу још увијек не знате

Hot.hr
Штета је ако ове ствари о сексу још увијек не знате

Само зато што сте прерасли неспретни секс у аутомобилу и зато што сте проширили свој сексуални репертоар, то не значи да немате још пуно тога да научите о сексу.

Показало се да постоји још пуно тога о сексу што чак ни одрасли не знају, а на страници thoughtcatalog.com саставили су попис.

1. Пуно секса и више партнера не утиче на опуштање вагиналних мишића. Вагине су 'дизајниране' тако да кроз њих прође беба, зар стварно мислите да ће пуно секса утицати на изглед вагине?

2. Већина жена не може да доживи оргазам само од пенетрације. Поновите на глас и запамтите једном заувијек - стимулација клиториса!

3. И орални секс - је секс! Полно преносиве болести могу се преносити и оралним сексом.

4. Презервативи су једино контрацепцијско средство које штити од нежељене трудноће и полно преносивих болести. Ако нисте у моногамној вези и не тестирате се редовно - користити презервативе, без оправдања!

5. Анални секс не изазвиа инконтиненцију. Након аналног секса неће се ништа промјенити по том питању.

6. Нема дефиниције за 'добар' и 'лош' секс. Све је ствар комуникације, преференције и то варира од особе до особе, од пара до пара. С једном особом можете имати одличан секс, а с другом лош. Нешто што у сексу није функционисало с бившим партнером/партнерком, не значи да неће функционисати с тренутним. Научите да читате говор тијела.

7. Лош секс није бољи од никаквог секса. Поготово за жене за које то углавном значи да нису дошле до оргазма. Тежите за тим да увијек имате добар секс. С нагласком на то да обоје будете задовољни. Дељење је важно.

8. Нема ништа лоше у томе ако мушкарац не жели секс. И није истина да мушкарци увијек више желе секс од жена. Сексуални апетити појединца темељи се на различитим стварима: исхрани, самопоуздању, задовољством у вези...

9. Прекинути сношај/секс под тушем/секс за вријеме менструације не спријечавају трудноћу. Прекинути сношај не значи да није дошло до предејакулата. Попут лососа, сперма може 'пливати' узводно и може да живи у материци и до седам дана.

10. Величина је важна само на неки начин. О овој теми се расправља и расправља. Већина сматра да је величина важна више психички, него физички.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана