Старија жена и млађи мушкарац: табу тема или нормална ствар?

курир
Старија жена и млађи мушкарац: табу тема или нормална ствар?

Све више се пише о познатим дамама које су у вези са млађим мушкарцима. Таква прича је некада изазивала чуђење, а сада је сасвим свакодневна појава...

Често се запитамо да ли веза старије жене и млађег мушкарца може да буде успјешна? Читајући вијести о познатим дамам које годинама одржавају везу са млађим мушкарцима, схватамо да су жене данашњице раскрстиле са предрасудама.

Као еманциповане, запослене и прије свега самоувјерене, одлично знају да млађи мушкарац може да испуни све што пожеле. Због тога је у нашем окружењу, а у свијету увелико, све више парова који имају чврсте везе упркос разлици у годинама која некада прелази и двадесет година (као што је случај Џенифер Лопез и Каспера).

На Балкану се с овим феноменом увијек надмећу предрасуде. Под паролом: „Може мама да ти буде“, или „никада нећете имати дјецу“, људи узимају себи за право да забадају нос у туђи избор.

Мушкарцима се ту пак више прашта, док се чак дјевојкама релативно старији партнери препоручују.

Препоручује се ипак да разлика не би требало да буде већа од 15 година (на примјер, црква не одобрава већу разлику), јер то са собом носи и неслагања у животним навикама и интересовањима партнера.

Сузан Винтер и Фелисија Бринг, ауторке књиге „Старије жене, млађи мушкарци: Нове могућности за љубав и романтику“, у истраживању које су примениле на више од двеста парова, дошле су до закључка да предрасуде о њима нису истините.

Млађа жена - Нису наишле ни на један случај гдје је старија жена била остављена због млађе.

То не може да потраје - Просјечна дужина везе износи око 13 година, а неки парови трају чак 25.

Њему треба мама - Мушкарци су углавном у вези са старијом женом зато што их привлачи њена сигурност у себе и зато што она зна ко је. А то је најбитније: Да ви знате ко сте и шта желите.

Па и ако вам се свиди неко кога ваша околина не прихвата из било ког разлога (године, раса, навике…), запитајте се да ли заиста постоји разлог да се не упустите у ту причу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана