Шта жене сматрају добрим сексом?

Б92
Шта жене сматрају добрим сексом?

Без обзира колико били самоувјерени, када би потпуно искрено одговорили, многи мушкарци би признали како би радо жељели да сазнају какав тачно секс жене желе и воле, а многи би били спремни да свашта учине како би сазнали како да тачно потпуно задовоље жену.

Доносимо вам десет врућих тајни које ће вас учинити савршеним љубавником

Квалитетна предигра

Када упоређујемо мушкарце и жене, постоји велика разлика. И док се мушкарци врло лако узбуде и одмах су спремни за вруће игрице, женама је потребно ипак мало више времена, а лоша техника и предигра могу их исте секунде потпуно охладити, пише Askmen.com.

Жене су, како каже докторка Емили Нагоски, ауторка књиге "Good in Bed Guide to Female Orgasms", попут јако доброг суфлеа чији ће вас укус очарати, али да би испао тако добар, треба водити рачуна о низу важних варијабли.

Предигру продужите на 24 сата, уз комплименте, секси поруке, њежне, а затим и секси додире – све то ће омогућити незабораван секс и њено потпуно задовољство.

Тајна оргазма

Научници у Холандији су открили како је тајна женског потпуног узбуђења и досезања оргазма у дубоком осјећају опуштености и да осећај узнемирености и нервозе не смије да буде присутан. Скенирање мозга показало је како се дијелови женскога мозга одговорни за осјећаје страха и нервозе смирују шта је веће сексуално узбуђење.

Због тога научници сматрају како је стадијум потпуне опуштености и уклањање негативних емоција једна од најважнијих, могло би се рећи и неопходних ствари за доживљавање оргазма.

Уочите разлику

Свака жена је другачија, а већина њих првих неколико пута за вријеме секса са новим партнером не може да доживи оргазам. За потпуни ужитак у сексу жена мора да се осјећа опуштено, а мушкарац мора да открије што је највише узбуђује.

Тако на примјер неке жене воле влажне пољупце, док се неке јеже при самој помисли на њих. Неке жене воле да за вријеме секса буду горе, док друге навијају за мисионарску позу, и док неке могу да доживе вишеструке оргазме, друге су, попут мушкараца, након оргазма спремне за сан. Откријте који секси сценарио најбоље пали на вашој партнерки и једноставно се препустите.

Секси маштарије

Узбудљиве секси маштарије су један од кључних елемената здравог сексуалног живота, а секс с дугогодишњим партнером може имати велике предности. Тако на примјер с великом дозом интимности и повјерења долази и могућност експериментисања.

За вријеме секса је чак и пожељно да маштарите, а ако пожелите, увијек те фантазије можете пробати и у стварности.

Препознајте сопствене границе

Ријетко ко може у сигурности своје спаваће собе да изведе прави секси перформанс као у порно филмовима водећи љубав неколико сати. Препознајте и прихватите своје слабости и прилагодите се њима. Тако на примјер неки мушкарци пате од преурањене ејакулације, па то компензирају с оралним сексом који пружају партнерки. Секси игрице треба играти унутар властитих оквира и ограничења без покушавања да будете неко други.

Ако партнерка не може да препозна шта желите или волите, једноставној јој реците и учините обома услугу.

Орални секс

Ријетко која жена ће остати равнодушна приликом оралног секса, поготово ако погодите све кључне тачке. Схватите клиторис као срце женске сексуалности и извором потпуног ужитка јер након надражаја тих 15 хиљада нервних завршетака који се налазе у клиторису уследиће прави ужитак.

Како каже сексуални терапеут, уколико желите да партнерки приуштите незаборавно сексуално искуство, орални секс не би требао да буде табу, већ се баците на вјежбање и усавршавање.

Темпирање оргазма

Као и у многим стварима, тако и при доживљавању оргазма мушкарци и жене се поприлично разликују. И док мушкарци током секса стижу до тачке након које нема повратка, а оргазам је неминован, жене због разних разлога, укључујући и преурањену ејакулацију партнера, оргазам могу једноставно да 'изгубе'.

Према препоруци сексуалног терапеута Иана Кернера, треба практиковати "сексуалну љубазност" и у неким тренуцима жену пустити да прва доживи врхунац. Пратите њено понашање, грчење мишића на рукама, ногама и карлици па се тек онда препустите сопственом оргазму, а самим тиме повећавају се шансе да оргазам доживите заједно, у исто вријеме.

Сексуалне играчке

Секси играчке не би требало да буду табу и забрањена тема. Њима врло лако можете зачинити, а можда и побољшати сексуални живот. Вибратор, према ријечима докторке Емили Нагоски, један је од најбољих путева до женског дугог и јаког оргазама јер стимулише пуно боље од било чега другога.

Не заборавите на мажење

Немојте потврдити стереотипе о мушкарцима у кревету тако што ћете се након секса једноставно окренути и заспати. Мазите се, грлите и љубите, а осим што ћете уживати и учврстити везу, велике су шансе да ће ваша партнерка и наредни пут бити расположена за секс, а можда и врло брзо након тога за репризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана