Шта смо ове године научили о сексу

Агенције
Шта смо ове године научили о сексу

Док смо ми уживали у сексу, научници су радили оно за шта су завршили "школицу" - спроводили истраживања. Ево шта смо 2012. године научили о сексу...

Величина јесте важна

Наука је ове године потврдила да је један од највећих мушких страхова оправдан: величина ипак јесте важна.

Истраживање спроведено на Универзитету Западне Шкотске показало је да жене које често и лако доживљавају вагинални оргазам то постижу углавном са партнерима који се могу похвалити већим пенисом.

Чоколада је преча од секса

Жене би се, када би морале, радије одрекле секса него чоколаде. Код мушкараца - обрнуто.

У анкети једне британске компаније учествовало је 2.000 људи, да би се утврдило чега је најтеже одрећи се. Од 2.000 анкетираних, 22 одсто мушкараца и само девет одсто жена изјаснило се да би им најтеже пало да се одрекну секса.

Има људи које ни секс не може да "одлијепи" од мобилног

Друга "да ли бисте могли без..." студија показала је да би 15 одсто људи, вјеровали или не, радије живјело без секса него без мобилног телефона. Овом темом бавили су се и Британци, а њихова студија је показала да се 33 одсто власника мобилних телефона јавља на позиве чак и током секса.

Сперматозоиди поправљају расположење

Научници су утврдили да жене које практикују незаштићен секс са сталним партнером рјеђе пате од депресивних стања, у односу на оне које користе кондом.

Није све у сексу, има нешто и у држању за руке

Студија научника са Универзитета у Остину показала је да су особе које су у младости одлагале ступање у сексуалне односе касније током живота чешће биле у срећним везама од оних које су први секс имале у тинејџерском узрасту, односно прије 20. године.

Можда највећа предност коју доноси касније ступање у сексуалне односе је мањи број "траума" због разочарања у љубавним везама, јер се у њих ступало са већом зрелошћу и одговорношћу.

Мушко - женска пријатељства не постоје

Иза пријатељства између особа супротног пола готово увијек се крије жеља за романтичном или сексуалном везом. Утјеху у "пријатељству" најчешће тражимо када нисмо задовољни својим односом са партнером.

Резултати студије психолога са Универзитета у Висконскину показали су да ће, готово увијек, када се мушкарац и жена друже у једном тренутку неко, најчешће мушкарац, признати да жели нешто више од пријатељства.

Љето је - секси

Научници тврде да је љето баш секси: емотивно смо отворенији, због одмора имамо много више слободног времена, путовања нас доводе у прилику да упознамо нове занимљиве људе.

Истраживање спроведено у Британији је показало да се током љетњих мјесеци око 60 одсто мушкараца упушта у љубавну авантуру, док то исто чини око 40 одсто жена. Такође, мушкарци ће летњу "љубав" брже заборавити него што су то у стању жене.

Звоцање је пречица до раскида

Зановијетање може да буде исто толико опасно по брак колико и прељуба или лоше управљање финансијама, истичу стручњаци, наводећи да ова "токсична динамика" у комуникацији неизбјежно води до прекида везе.

У чланку под насловом "Упознајте убицу брака", "Волстрит журнал" упозорава даме да избјегавају зановијетање уколико желе да сачувају свој брак.

Лоцирана Г тачка

Ове године разрешена је и "мистерија Г тачке". Иако су многи сумњали у њено постојање, један амерички гинеколог ове године објавио је да је пронашао Г тачку - центар задовољства који се налази на предњем спољашњем дијелу вагине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана