Шта људи једу након секса

ГС
Шта људи једу након секса

 Позивајући се на резултате истраживања проведеног у Канади портал „Health“ наводи да жене током минуте секса потроше 3,1 калорију, а мушкарци 4,2

Послије страсног секса осјећате се као да сте потрошили завидан број калорија, задовољни сте, задовољени и обично расположени за јело.

Први избор

Амерички научници су се позабавили небитним, али забавним истраживањем и открили што нам од хране највише одговара након акције под плахтама, кад се хормони смире.

Студија проведена у Америци на више од 2.000 миленијалаца показала је да им је пизза најбољи избор након секса. На другом мјесту су тацоси, а тек на трећем сладолед. Тек је неколико људи у анкети изабрало нешто здраво попут салате.

Чак 46 посто испитаника који су гласали за пиззу рекло је да их привлаче особе истих гастрономских преференција. Штавише, постоји двоструко већа вјероватност да се људи интимно зближе ако воле исту храну.

Студија је дошла до још једног занимљивог закључка - више од неслагања око хране, људе ће одбити понашање за столом, односно мљацкање. Гласно жвакање или једење отворених уста одбит ће партнера, односно ријеч је о навици која није нимало секси. 

Лоше навике

Боље пролазе остале лоше навике попут претјеране конзумације алкохола. Резултати истраживања објављени су на порталу „еТимес“. 

Како већ постоје научно истражене намирнице за прије и послије, вјерујемо да ћемо ускоро имати и податке што јести за вријеме секса, а то више спада у домену сексуалних игрица него у утаживање глади.

Потрошња калорија

Позивајући се на резултате истраживања проведеног у Канади портал „Хеалтх“ наводи да жене током минуте секса потроше 3,1 калорију, а мушкарци 4,2 калорије.

Иако се, кад је секс у питању, многи воле хвалити да њихов однос траје сатима, бројна истраживања показала су да просјечан сексуални однос траје од 10 до максимално 30 минута.  

То значи, да се приликом трајања просјечног односа, овисно о сполу и издржљивости може потрошити око 90 (жене) односно око 120 (мушкарци) калорија.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана