Снови откривају жеље и стријепње

Агенције
Снови откривају жеље и стријепње

Људе су увијек фасцинирали снови и њихово значење. Поуздано се зна да оно што доживљавате док спавате има везе са вашом стварношћу и животом какав водите у будном стању, а психијатар Деирдре Баре, аутор књиге „Спавање – како да искористите снове да креативно ријешите проблеме" објаснио је значење пет најчешћих снова.

Постоји много начина да растумачите снове и различитих сановника, али они сигурно имају везе са догађајима у вашем животу

САН 1: Полажете тест неспремности

Страх од провјере знања када нисте спремни, заборавили сте да се појавите или једноставно не препознајете бројеве, слова, ријечи на папиру јавља се од ране младости. Карактеристичан је за разне врсте људи. Глумци, на примјер, често сањају да су заборавили текст или да никог нема у публици.

Објашњење: Полагање теста значи да нас неко други оцијењује. Представља ваш страх од туђег мишљења. Такође, то је и страх од вашег емотивног разоткривања.

САН 2: Голи у јавности

Један од најуобичајених снова. Неки осјећају срамоту у сну јер шетају боси, а неки ноншалантно иду потпуно голи.

Објашњење: Има везе са вашим моралним вриједностим и стидом који осјећате због нечега. Нешто сте урадили због чега вам је непријатно, па зато имате голишаве снове.

САН 3: Потјера

Дјеца имају чешће ноћне море и оне су углавном везане за неко бјежање, скривање, потјеру од неког лошег, чудовишта, вјештице... Овакве снове могу имати и одрасли.

Објашњење: Открива психичку рањивост, страх, препознавање опасности са којима вас је страх да се суочите у стварности.


САН 4: Изгубљен зуб

Много народних интерпретација се бави овим честим сном. Најчешће има негативну конотацију и значи болест, тегобе, смрт. Ако вас не боли у сну, није везано за неког вама блиског.
Објашњење: Овај сан може бити и реалан бол и непријатност коју имате са вашим зубима, а може да представља и агресивност коју желите да испољите.

САН 5: Огроман талас

На мору сте и одједном вас је запљуснуо највећи могући талас. Чест је код особа које су се недавно избориле са некаквом траумом. 

Објашњење: Особе које сањају да се даве у таласу су веома тешко емотивно поднијеле неке догађаје из живота. Овај сан се односи на емотивно преживљавање догађаја. Слично тумачење је и када се нађете усред земљотреса или пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана