Шест нежељених посљедица секса

Hot.hr
Шест нежељених посљедица секса

Љубав боли. Понекад настају ожиљци, ране, а понекад ситуација заиста може постати и чудна, поготово кад је секс у питању. Полно преносиве болести и нежељена трудноћа само су неке од тих ситуација.

Алергија на сперму

Неким мушкарцима еротски доживљај не доноси чисти ужитак. POIS (Post-orgasm illness syndorme) јавља се код неких мушкараца након оргазма и може трајати и до недjељу дана. Синдром је идентификован 2002. године, а симптоми су слични грипу. Укључују грозницу, цурење из носа, екстремни умор и иритацију очију, а појављују се одмах након ејакулације. Марсел Валдингер, холандски професор сексуалне психофармакологије, дошао је до закључка да су ти мушкарци алергични на сопствену сперму.

Жене такође могу бити алергичне на сперму. Иако је то ријетка појава као и код мушкараца, забиљежено је неколико случајева. Симптоми су другачији него код мушке алергије на сперму. Јављају се већ након 30 минута од ејакулације, а укључују отицање, свраб, пецкање, осип... Ова алергија може да се појави због изложености сперми једног одређеног мушкарца или од свих мушких партнера.

Лом пениса

Фрактура пениса је ријетка појава, али су се неки мушкарци нажалост суочили и с том нежељеном посљедицом. Само зато што у пенису не постоји кост то не значи да се не може сломити. До лома пениса може довести изненадна тупа траума или нагло савијање пениса у ерекцији. Ако током секса чујете необичан звук и осјетите жесток бол, можда је дошло до прелома пениса. Прелом или фрактура пениса дефинише се као пуцање мембране набреклих кавернозних тијела пениса. Ова је повреда релативно ријетка, али кад се догоди врло је драматична и сматра се уролошким хитним стањем.

Стална узбуђеност, спонтани оргазми

PGAD (Persistent genetal arousal disorder) јавља се код жена. Изазива напаљеност без икаквих подражаја и стимулације. PGAD нема никакве везе са сексуалном жељом. Код жена с овим поремећајем и неке најуобичајеније радње као што су вожња или облачење траперица могу изазвати вишеструке оргазме. Можда некима неконтролисани, спонтани оргазми могу звучати као благослов, али замислите да вам се тако нешто догоди током разговора за посао. PGAD је први пут забиљежен 2001. године. Може се развити у било ком животном периоду, па и за вријеме трудноће, те након менопаузе.

Болне ерекције

Претјеривање с вијагром није једини начин помоћу ког може доћи до дуготрајне ерекције. Пријапизам је изненадна, нежељена болна ерекција која може трајати и неколико сати, при чему се крв, "ухваћена" у спужвасто тијело пениса почне згрушавати, што може довести до трајне импотенције. Узроци пријапизма нису увијек јасни. Пријапизам захтијева болничко лијечење. Неки сматрају да је PGAD варијанта пријапизма.

Сексомнија

Секс у сну или сексомнија је стање у којем особа учествује у сексуалним активностима док спава. Ријеч је о озбиљном и ријетком поремећају који је званично признат 2003. године и може се лијечити. Понашање сексомничара може укључивати мастурбирање, извођење оралног секса, оргазам, ејакулацију, сексуални напад и силовање. Сексомничари понекад партнере несвесно тјерају на секс, али се у будном стању ничега не сећају.

Сексуалне главобоље

Сексуалне главобоље може узроковати било која сексуална активност која води до оргазма. Секс повисује крвни притисак, што доводи и до повишења притиска у глави. Осим тога, секс изазива и грчење мишића тј. напетост, а резултат тога су главобоље узроковане ширењем крвних судова у глави. Сексуалне главобоље нису опасне, али препоручљиво је посјаветовати се с лекаром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана