Шест изговора за прељубу

Агенције
Шест изговора за прељубу

Према подацима прикупљеним у анкети више од сто хиљада људи, 33 одсто мушкараца и 19 одсто жена признаје да је невјерно, а ово су ситуације у којима се највише долази у искушење:

1. Блиски пријатељи постају све ближи

Невјероватних 86 одсто мушкараца и 85 жена изјавило је да не мисле да имају пријатеље који би радо искушали њихове партнере. Изгледа да јако гријеше, јер кад је у анкети питање другачије формулисано, утврђено је да готово половину (45 посто) мушкараца и више од четвртине (26 посто) жена привлаче партнери њихових пријатеља и да су у сталном искушењу да уђу у прељубнички однос с њима.

2. Искушење на службеном путу

Службени пут може звучати забавно ако не путујете пуно, али људи који су често на таквим путовањима не уживају у стресу и усамљеним ноћима у хотелској соби. Након превише вечера које проведете сами или уз гадне, досадне или тешке клијенте, може вам се чинити као дар с неба сусрет с привлачном особом у авиону, на аеродрому или у хотелском бару. Далеко од будног ока породице, пријатеља и супруге, такви сусрети могу одушевити и орасположити и најтврдокорније.  

3. Појавила се стара љубав

Ево упозорења за мушкарце: када стара љубав приђе вашој партнерки, пазите. Готово трећина (32 посто) жена које нису издржале сексуално искушење изјавила је да се то догодило са старим дечком или симпатијом. Томе није одољело само 21 посто мушкараца.  

4. Упали сте у сексуалну досаду

Досада је разлог који је навело 71 одсто невјерних мушкараца и 42 одсто жена упитаних зашто нису одољели искушењу. Чак и људи који су врло срећни у својим односима признају да су излијечили сексуалну досаду с неким другим.  

5. Освета за партнерову невјеру

Само девет посто мушкараца и 14 одсто жена изјавило је да би ушло у сексуалне односе с неким другим из освете због невјере свог партнера.  

6. Јак сексуални нагон и оправдање "не могу да се носим с моногамијом"

Многи људи, не везано са тим колико су сексуално задовољни у вези, склони су да варају и правдају се да једноставно не могу против себе. То је био изговор за чак 46 одсто мушкараца и 19 одсто жена када су морали да обасне зашто су тражили секс изван својих веза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана