Секунда је довољна да препознате оног правог

Агенције
Секунда је довољна да препознате оног правог

Када би вас питали да опишете свог идеалног партнера, можда бисте успијели да дате површан опис особе, али то није ни важно јер истраживања тврде да ћете одмах знати када га угледате! Које сигнале требате пратити?

Кад је љубав у питању, и мушкарац и жена ће осјетити када су је пронашли. Према антропологу Хелен Фишер, потребна је само секунда да човјек интуитивно одлучи да ли га неко привлачи или не.

Како би осигурало да права особа не побјегне, тијело шаље сигнале које ће привући саговорникову пажњу. Сазнајте како ћете препознати да неко мисли да сте идеалан партнер.

Мируј срце моје...

Умјетност увијек повезује срце с романтиком, а то има и смисла. Наиме, наше срце дословно убрза откуцаје у присутности атрактивне особе. Научници сматрају да убрзани пулс у присутству лијепог странца може утицати на осјећај привлачности.

Зноје вам се дланови

Ако сте у близини особе због које ће вам срце аутоматски "поскочити" било би набоље да избјегнете стисак руке. Мокри дланови су сигуран психолошки одговор на привлачност. Познати под називом моноамин, норадреналин и допамин, серотонин, адреналин и хистамин у комбинацији стварају осјећај узбуђености уз појаву знојних дланова! Норадреналин је одговоран за стимулацију жлијезда знојница, а с обзиром да се на длановима може пронаћи око 400 излазних канала жлијезда знојница по центиметру квадратном - док их на осталим дијеловима тијела у просјеку налазимо око 100 до 200, дланови брзо постају огледало сексуалне привлачности.

Дубоки гласови су привлачнији

Недавне студије потврђују да жене привлаче мушкарци с дубоким гласом! Боју гласа, његову дубину али и јачину жене повезују с привлачношћу, пријатељским ставом, па чак и физичким утиском, показала је студија са Универзитета у Лондону. Женама су најпривлачнији дубоки и продорни те помало задихани гласови које доживљавају као идеалан спој мушкости и снаге с призвуком њежности.

Копирање покрета

Ако партнер свјесно или несвјесно копира ваше покрете у року од 50 секунди, можете бити сигурни да је прихватио флерт. Када сте у друштву неког ко вам се свиђа и ствари теку како сте се надали, копирање покрета се обично одвија подсвјесно. Исто тако, без јасне намјере, копирањем геста "милујете" саговорников его! Студија из 2009. године показује да се мушкарцима више свиђају жене које помало копирају њихово вербално и невербално понашање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана