Сексом до савршене фигуре

Cosmopolitan.hr
Сексом до савршене фигуре

Најновија истраживања показују како су вреле игрице у спаваћој соби подједнако ефикасне као и одлазак у теретану или на вjежбе...

Уколико сте често пред дилемом да ли да идете у теретану или да останете код куће, ево рjешења.

Канадски стручњаци су открили како секс сагоријева више калорија него шетња. Истраживање је показало да млади парови током секса потроше у просјеку око 4,2 калорије у минути. Просјечан секс с предигром траје око 24,7 минута, што значи да жене током секса потроше око 69 калорија, а мушкарци око 104 калорија. Ако бројите калорије, ово значи да су резултати исто као да сте отишли у шетњу. Међутим, није важан само број калорија који сте портошили током секса, ту су и друге добробити које секс чини за ваше здравље.

Током секса се због појачаног лучења ендорфина смањује ниво стреса, а и подстиче се имунолошки систем. Осим тога, уколико вас гризе савјест што сте прескочили дневни тренинг, можете секс учинити активнијим односно можете промјенити више поза, као и интензитет, а мијењањем позе и ритама ћете активирати различите групе мишића.

Све позе у којима чучите одличне су за бољи тонус мишића ваших ногу и гузе. Зато слиједећи пут кад прескочите одлазак у теретану због врућих игрица са својим партнером,не морате да осјећате грижу савијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана