Секс: Кад, с ким и колико?

Танјуг
Секс: Кад, с ким и колико?

Када је ријеч о акцији у спаваћој соби Британци су можда мање марљиви, али зато креативнији, показала је најновија студија о сексу у Великој Британији.

Како преносе агенције, научници су дошли ду закључка да се сексуалне навике Британки мијењају брже него Британаца, као и да је број жена које су имале лезбијско искуство са четири процента 1990. скочио на 16 процената 2013. године.

Број мушкараца који су признали да су имали сексуално искуство са особом истог пола буквално је непромијењен од прве студије 1990. - око седам процената.

У просјеку, број сексуалних партнера код жена се удвостручио (са 4 на 8) док је код мушкараца скочио са девет на 12. Истраживање је показало и да се сексуални "репертоар" прилично повећао као и да је скочио број оних који уживају у аналном и оралном сексу.

"То показује промјену у поимању секса као репродуктивне активности и сада је већи нагласак на задовољству и рекреацији", каже један од вођа пројеката Кеј Велингс.

Она је рекла да су сличне промјене у сексуалном животу жена примјећене и у Француској. Студија је показала да половина Британаца има секс најмање три пута мјесечно, док је 1990. то било пет пута мјесечно.

Велингс каже да се пад догодио у исто вријеме када је дошло до већих промјена у коришћењу тенологије, али и у доба финансијске кризе која је поремјетила регуларни сексуални живот.

"Људи доносе своје ајфоне и ајпеде у кревет. Раде више и можда због тога имају мање времена за секс", рекла је она.

Стручњаци су приметили и да је половина Британаца невиност изгубила са 17 година, што је мање више сличан узраст као и прије двадесет година.

Студија је показала и да особе млађе од 25 имају више шанси да "закаче" неку сексуално преносиву инфекцију или буду приморани на секс. Серија од шест студија објављена је у листу "Lancet".

Стручњаци су интервјуисали више од 15.000 људи старих између 16 и 74 године у периоду од 2010. до 2012.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана