Секс без оргазма: зашто неке жене просто не могу да уживају

Index.hr
Секс без оргазма: зашто неке жене просто не могу да уживају

Мушкарцима би ово могао бити шок, али постоји велики број жена које током секса једноставно не могу доживјети оргазам.

Неке то признају, неке скривају и глуме да су задовољене, а стручњаци кажу да би проблем могао бити у некој од сљедећих ствари:

Став према сексу

Неке су жене одгајане превише строго, па секс сматрају нечим прљавим и непримјереним. Чак и ако су свјесне да у ствари не раде ништа лоше или неприродно, подсвјесно шаљу поруку својем тијелу да не смије уживати. Размишљања попут оног да је секс намијењен искључиво за репродукцију нездрава су и многима ускраћују задовољство, које би требало бити резултат сваког односа.

Незаинтересираност за властито тијело

Ако не истражујеш што ти се свиђа у сексу, а шта не, никада нећеш у потпуности уживати у сексу. Дјевојке које се стриктно држе мисионарске позе и не придају превише важности предигри пропуштају много, а управо је оваква затвореност разлог због којег многе жене имају проблема с постизањем оргазма.

Гдје сте у вези

Неке жене упознају странца, имају провод за једну ноћ и доживе оргазам какав никада нису ни сањале, а неке се са непознатом особом не могу опустити. Није важно јеси ли тек упознала типа или сте заједно већ неколико година, важно је како се осјећаш с њим. Врло је чест случај да се жене више опусте са странцем, јер са њиме немају срама. Дугогодишњи партнер је, с друге стране, неким женама велики проблем, јер се боје да ће их осуђивати ако изразе своје жеље.

Прошла искуства

Трауме из пријашњих веза могу јако утицати на ову у којој си тренутно. Бивши који је био себичан у кревету, одређени начин вођења љубави због којег заборављаш да постоје и друге опције, или једноставна чињеница да се бојиш препустити неком новом могу бити разлог због којег оргазам изостаје.

Комплекси

Превелика заднјица, целулит или трбушчић могу у потпуности нарушити динамику односа. Ако жена константно брине о томе како изгледа током секса, мисли јој неће бити усредоточене на ужитак, а самим тиме ће теже доживјети оргазам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана