Седам најчешћих заблуда о сексу

hot.net.hr
Седам најчешћих заблуда о сексу

Многи вјерују у разне приче које су чули од родитеља, пријатеља или су то прочитали лутајући бескрајем интернета... Ево седам најчешћих заблуда.

Требало би се сексати барем два пута седмично


Свака част онима којима то успијева. 'У ова стресна времена сасвим вам одлично иде ако се успијете сексати три пута мјесечно', тврди Елна Мекинтош, професор и сексолог на клиници Сандтон. Немојте да вас ово обесхрабри, секс је добар за вас.

Добар секс би требао бити спонтан

С обзиром на животни темпо – посао, дјеца и све остало, многи једноставно немају времена за секс и понекад је нужно направити распоред, ма колико то звучало неромантично. 'Не требате распоред залијепити на фрижидер, али док је спонтани секс одличан, онај планирани може бити још бољи', тврди Елна Мекинтош.

Заблуде о првом сексу

Очекивања и лоша комуникација могу поприлично упропастити овај тренутак. Готово је сигурно да први секс неће бити најбољи, те ни мушкарац ни жена не би требали имати превелика очекивања. Ваш сексуални живот ће се побољшати с временом ако престанете размишљати о оном једном лошем, првом, пише на страници fairlady.com.

Сперма дебља

Ако се одлучите на гутање сперме приликом оралног секса, знајте да сперма има мало калорија. 'Има витамина и цинка, али не пуно масноћа', објашњава професор и сексолог Мекинтош. Шта нас доводи до друге заблуде – ако волите свог партнера, онда ћете гутати. Е, па то овиси о свакој жени, али ваша одлука сигурно нема везе с љубави.

Презервативи су сигурни

Иако су практични и спречавају сполно преносиве болести, побрините се да користите квалитетне брендове који имају сертификат. Осим тога, важно је презерватив ставити правилно, а важно је користити и одговарајућу величину.

Ако знакови нису ту, нисмо напаљени

Колико је жена влажна 'тамо доље' зависи о томе и који је дан циклуса, о трудноћи и дојењу. Зависи и о томе је ли прехлађена, има ли неку алергију, пије ли лијекове или антидепресиве. 'Количина влажности није једини показаоц узбуђења код жена. Исто тако, ако мушкарац изгуби ерекцију, вјеројатно је имао лош дан', каже Елна Мекинтош.

Наш сексуални живот није нормалан

Осим неких казнених изнимака, секс не познаје границе и сваки пар треба истраживати како би дошао до оног што му одговара. Све што двоје људи ради у сексу је нормално док обоје уживају у томе и прихватају то. Заборавите 'нормално' и фокусирајте се на вас двоје и оно што вас задовољава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана