Сан Франциско: Изложба најстаријих вибратора!

Index.hr
Сан Франциско: Изложба најстаријих вибратора!

Сан Франциско – Како би помогли женама да ријеше проблем са “хистеријом” доктори су најчешће употребљавали вибрирајуће направе, преноси портал “Index.hr”.

У прошлости, хистеријом се називао читав низ емоционалних и менталних проблема искључиво код жена, а доктори су се својски трудили излијечити га, не бирајући средства.

Од тренутка кад се у Великој Британији 1870. године појавио “Манипулатор” на парно напајање, прича о вибраторима добива свој почетак.

Ове женске играчке спој су науке, медицине, дизајна, технологије и историје.

Музеј најстаријих вибратора у Сан Францисцу, посвећен је управо тим вибрирајућим направама које ће за два дана бити изложене. Вибратори од времена касних 1800-тих па све до 70 година 20. вијека изложени су у овом необичном музеју.

- Изложба говори о важности открића вибратора за друштво и ставовима према женском оргазму који су до данас значајно еволуирали - рекла је кустос музеја Карол Квин.

Музеј ће изложити вибраторе које је од 1977. скупљао “Гуд вајбрејшнс” секс шоп са више од пет локација у Сан Францисцу, а отварање је заказано за 12. април ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана