Само четири ствари су потребне за супер секс

Агенције
Само четири ствари су потребне за супер секс

Одличан секс се не догађа као у филмовима, гдје се два партнера пронађу с истим жељама и вољом за експериментисање, већ је за то потребна отворена и искрена комуникација, кажу сексуални терапеути, а преносе агенције.

Директан разговор о сексу за многе парове може бити прави изазов, било због стида или из страха да не повриједе партнера.

Комуникација је неопходна

Не треба очекивати да нам партнер чита мисли, већ треба отворено рећи шта нам у сексу одговара, а шта бисмо вољели другачије како би нам друга страна могла боље удовољити, савјетују стручњаци.

Истичу да је важно бити конкретан, а умјесто критиковања једноставно рећи гдје вам и којим интензитетом одговара да вас партнер додирује.

Такође, можете узети руку партнера и невербалном комуникацијом сами показати шта желите.

Такође не треба претпостављати да знате шта вашем партнеру највише одговара, већ га отворено питајте да ли му нешто прија.

Разговор о сексуалним жељама може бити сјајан начин појачавања сексуалне хемије, јер тако отварате нова подручја у којима можете бити присни.

Не заборавите предигру

Понекад је секс на брзину идеалан, но ипак у свакодневном животу немојте заборавити предигру, јер немају сви људи једнаку брзину “сексуалног загријавања”.

Потрудите се да свака предигра не буде идентична, јер ће тако постати предвидива и мање узбудљива, а с предигром можете почети и сатима прије сусрета, на примјер врућим порукама или позивом.

Изненадите партнера неким новим потезом или идејом гдје желите да водите љубав, загријте атмосферу сензуалном масажом или га напросто заскочите у тренутку у ком то најмање очекује.

Што разноврсније, то боље

Aко је секс главно јело, разноврсност је његов нужан зачин, сложни су сексуални терапеути.

Подстакните партнера на испробавање нових поза, наоружајте се литературом попут Кама Сутре, крените у куповину секси доњег веша.

Можете на папирић написати неке сексуалне фантазије и сваке недјеље извлачити један са заданим сценаријем.

Важно је играти се и секс схватити као добру забаву, кажу стручњаци.

Праксом до савршенства

Вјежба је ултимативни начин за усклађивање међу партнерима и разлог због ког је секс у дужим везама бољи него онај код краћег познанства.

Најбрже уче они који су спремни да испробавају нове ствари, нису осјетљиви и самокритични код приједлога партнера и секс не доживљавају као табу тему.

Имате ли сексуалних проблема, без предрасуда се обратите сексуалном терапеуту који може помоћи и више него што мислите и немојте претпостављати да ће се ствари “ријешити саме од себе”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана