Ретро љубавни савјети за младе Југословенке

Агенције
Ретро љубавни савјети за младе Југословенке

Неки су већ отишли на одмор, неки тек треба да отпутују. Они коју одлазе на одмор засигурно једва чекају љетње авантуре и забаву. Међутим, некада су савјетовали младе дјевојке како да се понашају на љетовању.

У мају 1973. године објављени су савјети како се понашати на љетовању, за младе дјевојке и жене. Наиме, циљ савјета је био да се сачува чедност и добробит неискусних дјевојака.

Један од првих савјета је да се дјевојке не упусте у авантуру са првим момком на кога наиђу на љетовању, осим ако није изузетно привлачан. Такође, предложено је да се обрати пажња на адресу, односно мјесто становања момка, која је исписана на коферу, да би могла да га потражи након што се одмор заврши.

Југословенка никако не смије да каже у ком се хотелу или вили налази, јер се може испоставити да је момак "давеж" кога се послије не може отарасити.

Дјевојке су савјетоване да избјегавају момке који се баве јавним послом, јер се они удварају многим дјевојкама.

Момци који су забавни могу постати досадни, па је паметније изабрати момка који је пажљив, јер ће он да јој однесе кофер до собе.

Најзанимљивији је савјет да се избјегавају момци који су препланули прије доласка на море, јер највјероватније су спортисти, што значи да су размажени и навикнути на кратке везе или лажно преплануле, јер су они серијски заводници.

Младе Југословенке су упозорене да не иду са младићима који причају о неким сјајним мјестима којих нема у туристичким водичима. Такви момци ко зна гдје их могу одвести.

Савјетовано је да се избјегну мушкраци који не желе да кажу гдје су одсјели. То значи да их сигурно негдје чекају дјеца и жена.

Увече дјевојке треба да пазе са младићима, јер ће момци рећи све у циљу да добију нешто од њих.

На крају, након љетовања никоме не треба открити адресу. Уколико дјевојка мисли да је момак адекватан за њу, она може да тражи његову адресу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана