Путујте заједно, више ћете се вољети

Aгенције
Путујте заједно, више ћете се вољети

Умјесто рођенданских поклона, можда би требало да уведете нову праксу: одлазак на пут. Обоје ћете уживати, а и квалитет ваше везе биће бољи, преносе агенције.

Парови који често путују заједно задовољнији су везом, блискији су, а више уживају и у сексу, показала је анкета коју је поводом недавног Дана заљубљених спровело америчка организација Travel Association, посвећена путовањима.

Резултати анкете у којој је учествовало 1.100 одраслих особа показали су да одлазак на пут са вољеном особом има позитиван утицај на однос међу партнерима и њихов сексуални живот не само током трајања путовања, већ и мјесецима након повратка.

- Парови који често одлазе на заједничка путовања генерално су задовољнији односом и везом, коју углавном описују као 'романтичну' и 'избалансирану', док однос са партнером оцјењују као 'веома интиман' - наводи се у саопштењу Travel Association.

Нешто више од 72 одсто испитанија изјавило је да их путовања инспиришу да буду романтичнији, док је за 63 одсто осба "викенд-бег од стварности" са вољеном особом најљепши могући поклон.

Око 77 одсто испитаника који одлазе на заједничка путовања са особом коју воле изјавило је да је веома задовољно својим сексуалним животом, док је секс као "веома задовољавајући" оцијенило 63 одсто оних који не путују у пару.

- Парови који путују заједно блискији су и задовољнији од оних који немају тај обичај - закључак је овог истраживања, преноси CNN Travel.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана