Прво дијете добила у 47., друго у 49. години, а сада жели и треће

Агенције
Прво дијете добила у 47., друго у 49. години, а сада жели и треће

Британка Триш Грегори родила је своје прво дијете са 47, друго са 49 година, а жеља јој је да за двије године добије и треће дијете.

Некада чист и уредан дом у ком Триш живи са супругом претворио се у сушту супротност када су њихова дјеца дошла на свијет, али ова четрдесетдеветогодишња дама наводи да мајчинство не би мјењала ни за шта на свијету

"Обије моје трудноће издржала сам лако и имам доста енергије, па зашто да не?", каже Триш која је сматрала да би коришћењем дониране јајне ћелије имала веће шансе да затрудни, па су се она и супруг Роб одлучили за вјештачку оплодњу.

"Никад се нисам осјећала мање као мајка због начина на који сам дјевојчице донјела на свијет. Носила сам их 9 мјесеци и родила их природним путем, и не бих их могла сматрати својим ћеркама више од овога. Занимљиво је то што је Дарси плавуша, попут мене, док Роб има тамну косу, а такође је "покупила" и неке моје облике понашања", наставља Триш.

Попут многих других жена, она презире критику упућену оним женама које због напредовања на пословном плану одлажу мајчинство.

"То свакако није био случај са мном, одувијек сам жељела да имам дјецу. Волим свој посао, али то није разлог за то што сам касно постала мајка. Роба сам упознала кад ми је било 40, и он је био први мушкарац са којим сам пожељела да заснујем породицу. Након пар година почели смо да радимо на томе, али никако нисам могла да останем у другом стању. Када су нам на клиници предложили да пробамо са донираном јајном ћелијом, помислили смо ‘Зашто да не?’", објашњава Триш.

Ћерку Дарси родила је само пар сати након завршетка радног времена а, на своје велико изненађење, убрзо је схватила да је далеко опуштенији родитељ од многих мајки којима је била окружена.

"Многе од њих жељеле су да све у њиховим животима буде савршено – савршена кућа, савршена беба савршена каријера… Ја сам само жељела да уживам у времену које проводим са својом бебом, и није ме бринуло шта ће други мислити о томе. Робу и мени родитељство се толико допало, да смо опет отишли на клинику, у нади да ћемо добити још једно дијете", каже Триш.

Овај пут добили су сва ембриона – из једног је настала ћеркица Беа, а други су одлучили да замрзну за будућност.

"Било би дивно да можемо да добијемо и треће дијете. Али, чак и да се то не догоди, већ имамо двије дивне ћерке на којима смо веома захвални. И једно је сигурно: не планирам да трошим вријеме узалуд, жалећи што нисам родила раније. Дивно нам је, срећни смо. Не вјерујем да бих икада била овако опуштена да сам родила раније", закључује Триш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана