Први секс - понос или кајање?

Aгенције
Први секс - понос или кајање?

У истраживању, које је трајало 20 година, говорило се о невиности, првом сексу, кајању и поносу.

Истраживање је трајало двадесет година, и у том периоду су се неке ствари побољшале и промјениле, али су неке и даље исте.

Први секс може бити дивно искуство али ипак са собом носи одређене трауме и упитнике којих се неки људи не ријеше никад у животу.

Стално савјетовање да би требало први секс одложити за што касније, како би се у сексуалност ушло нешто зрелији понекад и даје резултате, али се свеједно већина таквих односа догађа спонтано.

Стога су научници са Илиноис универзитета одлучили да направе дуготрајно истраживање како би установили шта се мијења са годинама и промјенама у друштву, па су тако 2012. године завршили двадесетогодишње истраживање на студенитима.

За то вријеме упитнике о првом сексу испуњавало је 96 посто студената тог универзитета, између 18 и 21 година, а резултати су показали занимљиве промјене у односу на почетак истраживања.

Након првог секса жене су у највећем броју имале осјећај кривице, а многима је било жао што су своју невиност поклониле погрешној особи, док су мушкарци претежно осјећали ужитак, па и одређену дозу тјескобе.

У новије вријеме ствари су се прилично промјениле, па је тако забиљежено да жене све мање осјећају кривицу, штавише, то се драстично промјенило, а уз то све их више при првом односу осјећа ужитак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана