Природним мирисима излудите мушкарца

Агенције
Природним мирисима излудите мушкарца

Клеопатра је била позната по посебној мјешавини руже, цимета и других биљака којима је заводила Марка Aнтонија. Италијанке су дуго користиле босиљак да заведу и очарају потенцијалне љубавнике

Древни арапски приручници међу савјете о тјелесним ужицима убрајају и еротске квалитете црног папра. П

робајте и ви неки од потицајних мириса и освајајте већ данас попут славних заводница.

Мириси могу бити одлични 'појачивачи' интимних односа. Данас је чак и научно доказано да мириси у тијелу ослобађају тачно одређене реакције.

Мириси могу усрећити, помоћи при опуштању, могу отјерати трему, ублажити болове или врло ефективно дјеловати као афродизијак.
Бергамот

Свјеже зеленкасто, благо ароматично уље направљено из коре горке наранче, омиљени је састојак многих парфема. Бергамот не можемо убрајати у тешке снажне љубавне мирисе, јер око себе шири топао и угодан осјећај.

У ароматерапији се ово уље користи за отклањање страхова и тјескобе те код 'закочености' у љубави. Не наносите га на кожу неразријеђеног, јер појачава осјетљивост на свјетлост.

Гераниј

Уље које се добива из посебне врсте перлагонија са својим је слатким, цвјетним, ружи сличним мирисом, изразито заводљиво. Наиме, уље геранија дјелује на кору надбубрежне жлијезде која је одговорна за излучивање одређених сексуалних хормона.

Ђумбир

Aко мушкарца желите потпуно излудјети, омотајте се у мирис ђумбира. Aроматичан, топао, благо слаткасти мирис што се тиче еротског, пуни је погодак, односно 'равно у центар' - у хипоталамус, предио мозга названим 'забавним квартом у глави'. Из тог дијела мозга, наиме, љубавни и еротски нагони регулишу наше осјећаје.

Јасмин

Слаткасти, цвјетни, готово опојан мирис јасмина преузима улогу једног од најеротичнијих мириса. Навече посебно заводи својом интензивном нотом хипнотизира како жене, тако и мушкарце. Осим што се брине за очување дубоке и трајне привржености, сексуалној вези јасмин доноси снагу и топлину. Не смије се употребљавати током трудноће.

Ружа

Мирис руже доказано је најбољи заводник за жене јер дјелује на женску (yин) енергију. Ослобађа осјећаје и потиче љубавни нагон. Најновија истраживања доказала су да ружино уље утиче на хормонску равнотежу жена и помаже код депресивног расположења, а такође ублажава предменструални синдром (ПМС).

Мушкатна кадуља

Топло и ароматично, по смоли мирисно уље омиљено је понајвише код жена, јер невјеројатно опушта, а уз то потиче узбудљиву атмосферу. Идеално је за оне који су предани раду те се због тога тешко усредоточе на љубав.

Сандаловина

Густо уље, слатке ароме мириса дрва, добива се од азијске сандаловине. Наиме, те су молекуле врло сличне тестостерону који привлачи и жене и мушкарце. То објашњава и чињеницу зашто жене воле мирис мушкарца по сандаловини, који их на њему узбуђује и зашто га и саме радо користе.

Носом до секса

У људском тијелу феромоне прије свега производе подпазушне жлијезде знојнице, прсна жлијезда тимус, лимфне жлијезде на глави и жлијезде на гениталном подручју. Све те тјелесне мирисе често уопће не осјетимо свјесно. Управо зато научници закључују како их не препознајемо путем мирисних станица, већ као и животиње, путем посебног детектора у носу - такозваног вомероназалног органа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана