Принц на бијелом коњу ипак не постоји?

tportal.hr
Принц на бијелом коњу ипак не постоји?

Још увијек нисте нашле савршеног мушкарца, али мислите да је принц на бијелом коњу иза угла? Савјет је да престанете са чекањем јер такав мушкарац не постоји.

Очајна потрага за мушкарцем из снова

Можда су за све криве бајке попут Пепељуге или Трнове Ружице или романтични филмови са срећним завршетком, али сан о савршеном мушкарцу је увијек присутан у подсвјести жена. Без обзира колико година да имају и мисле да су реалне, већина жена има идеал о томе како њен мушкарац треба да изгледа и како мора да се понаша.

Многе жене су спремене да се и стручно посавјетују како би рјешиле своје проблем у везами, а на крају ипак схвате да су оне те које имају нереална очекивања и снове о господину савшеном. Психолог Ђенифер Таитз за магазин "Women's Health" објашњава како ни у савременим временима бајке о савршеном мушкарцу не престају, само је улогу Пепељуге замијенила Бела Сван која је љубав пронашла у вампиру Едварду. Испоставило се да жене под утицајем околине на крају не траже особу која им одговара, већ очекују савршеног мушкарца као у филму, књизи или бајци објашњава психолог.

Могло је и боље

Због свих тих бајки и романтичних филмова, жене понекад мисле да су пристале на неку везу јер није дошло ништа боље, чак и када то није истина. А све захваљујући прелијепим глумцима, спортистима и осталим принчевима који вире с екрана или насловних страна разних часописа. Оно што је посљедица тога је да се жене у сталној потрази за савршеном особом за њих, а све ситне мане које њихов партнер посједује претварају у велике проблеме, заборављајући притом да су и мушкарци људи од крви и меса.

Господин прави против Господина реалног

Господин прави је заправо само изговор да жена буде потпуно искрена и отворена у вези с правим мушкарцем, тврди психолог Сусан Колод. Везе су понекад застрашујуће, пуне проблема и компромиса, а с Господином правим у нашим главама је све савршено. У стварном животу ишчекивање тог савршеног мушкарца је идеалан изговор за несрећу у стварној вези. Ипак, поента није да жена остане несрћна у вези која не функционише, већ да препозна када је нашла особу која јој потпуно одговара. За квалитетну везу важно је да пронађете особу која на сличан начин размишља и има исте моралне стандарде. Чак и ако је све савршено на том пољу увијек треба имати на памети да свака веза има своје кризне периоде, али и чињеницу да се и Господин прави можда не би увијек слагао с вама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана