Послови који убијају сексуални живот

bizlife.rs
Послови који убијају сексуални живот

Мајк Лосада некадашњи банкар са каријером која је обећавала. Ипак, вријеме проведено са колегама из свијета финансија, адвокатима и осталим бизнисменима почело је да га забрињава – дошао је до закључка да велика већина нема проблема са каријером колико са сексуалним животом.

Тако је свој посао преусмјерио и умјесто да клијентима даје савјете како да улажу свој новац, одлучио је да својим колегама пружа психолошку сексуалну помоћ. Мајк је данас угледни сексуални терапеут, који судећи по обиму посла, успјешно рјешава сексуалне проблеме бивших колега.

У интервјуу који је недавно дао за "eFinancialCareers" истакао је два основна проблема на која се жале банкари.

"Први проблем је ерективна дисфункција или одсуство ерекције, а други је прерана ејакулација. Оба симптома се честа код мушкараца који су у банкарству и сигуран сам да је разлог посао којим се баве. Сама природа посла је таква да банкаре чини анксиозним, често депресивним, пуним бијеса и мржње. А што се жена тиче, оне имају проблема са губитком женствености, па није ни чудо што имају лош сексуални живот", каже сексуални терапеут којег је до сада посјетило хиљаду пословних људи у нади да ће им помоћи.

А каква је ситуација са адвокатима или љекарима који се баве веома стресним и одговорним послом, који раде у окружењу које је притисак само по себи?

Из свог искуства Мајк наводи да адвокати предњаче када је у питању лош сексуални живот, а стижу их запослени у финансијама. Уопште, овакви послови захтијевају дуго сједење испред компјутера што, по ријечима Лосаде, људско тијело не би требало да ради. Овакви послови захтијевају велико ментално ангажовање, "док тијело сједи и ништа не ради". За почетак, ово је основни проблем што пословни људи живе лош сексуалан живот или га чак уопште немају.

Жене имају додатних проблема – страна личности која је мушка, која одлучује и која води посао у једном моменту превагне ону женску која заводи и која чини да се жена осјећа женом. Његов савијет је да жене никако не треба да одустају од својих послова како би имале квалитетан сексуални живот. Оно што треба да ураде је да на крају пословног дана, прије него што напусте канцеларију, своју мушку страну оставе иза врата канцеларије. Мајк тврди да јаке жене траже јаке мушкарце, али прије свега мушкарце који ће учинити да се оне осјећају женствено. Када каже ’јак мушкарац’ не мисли на Тарзана, већ на оног који је пронашао сврху и смисао свог живота.

"Снага и статус – то није исто. Када изједначавате ова два појма, имаћете много проблема, а прије свега ће се лоше одразити на секс", закључује Мајк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана