Почела је сезона афера и превара

Агенције
Почела је сезона афера и превара

Иза нас су празници, а они често доносе тензије и на површину испливавају проблеми који се током године гурају под тепих. То може да изазиве поремећај који лако одведе у депресију. А она може бити окидач за превару. Како било, чак и статистике говоре да управо у ово доба године почиње највише љубавних афера.

Јануар је мјесец када започиње највише афера, а чак 25 одсто већу посјећеност биљеже и сајтови за упознавање. Зато, никоме није на одмет да добро изоштри чула, посебно ако су вам празници унијели појачану нервозу у кући. Забрањене везе управо због тога добијају маха.  

Ово је показала и анкета спроведена у САД-у, а Британци тврде да се слично догађа и код њих. Тамо подаци говоре да сваки пети испитаник пати од овог "афективног поремећаја". Наводе осјећај незадовољства животом, али и отуђење од партнера, као и недостатак блискости.  

Људи тада траже задовољство "са стране" како би избјегли суочавање с проблемима у вези или браку. Оно на шта често не рачунају кад се упусте у аферу су - трајне посљедице. Сексолози и психолози упозоравају да већина веза неће преживјети превару.

Упозоравају и да свако ко размишља о превари мора прво да размисли о својој вези. Ако у вези више нема љубави и желите секс са стране, најпоштеније би било везу прекинути и кренути новим путем. Ако пак сумњате у партнера, поводите се за интуицијом. Ако се партнер понаша другачије, на вама је или да истражите и суочите се с истином, или да зажмирите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана