Пет ситуација када треба да се “уједете” за језик

Agencije
Пет ситуација када треба да се “уједете” за језик

Иако преовладава мишљење да су ћутање и прећуткивање проблема у везама или браковима најчешће “убице” љубавног односа, постоји неколико ситуација у којима су наведене ствари ипак бољи излаз од драња и звоцања.

Пет Лов, коаутор књиге “How to Improve Zour Retationship Without Talkin About It”, наводи пет ситуација у којима је ћутање ипак најбоља опција.  

1. Када мислите да га извређате без размишљања о томе шта говорите
Када вас спопадне такав напад бијеса и прије него што посегнете за најнижим ударцем, покушајте да се зауставите. Такав излив емоција само ће вам задати додатне проблеме, а у афекту људи често пута кажу оно због чега касније зажале. Удаљите се од партнера док се не смирите, па онда поразговарајте о томе.  

2. Када сте у складној вези
Ваша веза је скоро па савршена, уживате једно у другом, али ипак понеки пут партнер уради или каже нешто што вас вријеђа... У том случају ваше ћутање говори да нешто није у реду, и ваш драги ће то и сам схватити, без пуно буке и науке.  

3. Када од муве правите слона
Полудите ли због неке ситнице коју није урадио како сте ви замислили? Смирите се, ако је закаснио 15 минута на договорену вечеру, није изнио смеће када сте му рекли, или је оставио пешкир на поду, то није разлог за такву халабуку. Ако вас такве ствари толико љуте, можда је ипак проблем у нечем већем.  

4. Када сте на јавном мјесту или у нечијем друштву
Без обзира ради ли нешто што вас с разлогом нервира, ово није ни вријеме ни мијесто да расправљате о томе. Суздржите се од коментара и ријешите проблем касније у четири зида.  

5. Послије које чашице превише...
Ако сте припити, уморни или гладни... учините све само немојте да улазите у свађе. Пошто се отрезните, одморите или нахраните, слика коју видите биће потпуно другачија. И често пута нећете ни знати зашто сте се прије толико наљутили, пише Магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана