Пет провјерених начина да преболите изненадни раскид

Agencije
Пет провјерених начина да преболите изненадни раскид

Прекид емотивне везе већини од нас не пада лако. Растанак може да постане још тежи ако дође неочекивано и без јасних разлога. Умјесто да бесциљно лутате за најбољим љеком против туге и носталгије, представљамо вам пет савјета како да преболите бившег партнера.

Били сте срећни у вези, а онда је као гром из ведра неба уследио раскид. Не можете да престанете са питањима зашто вас је партнер оставио и ниједан од његових разлога вам не дјелује смислено. Терапија за лијечење љубавног неуспјеха састоји се из слиједећих корака:

1. КРАТКОТРАЈНА ОПСЕСИЈА
У реду је да стално размишљате о бившем партнеру. Дозволите себи да се присетите свих детаља ваше везе како бисте схватили зашто су ствари кренуле наопако, Разговор са пријатељем може да буде од велике користи. Ваша очајничка жеља да схватите разлоге раскида је дио туговања. Иако је нормално да извјесно вријеме будете опседнути неславно завршеним односом, морате да кренете даље. Никако не смијете да останете заглављени у сјећањиам и размишљањима.

2. ПРОВОДИТЕ ВРИЈЕМЕ СА ПРИЈАТЕЉИМА
Вријеме послије раскида никако није период да се дистанцирате од људи који вас воле. Потребно вам је да њима разговарете, да плачете и да се смејете, да поново осјетите радост дружење са бликим људима. Ако сте због бившег партнера запоставили пријатеље, сада је вријеме да им се вратите.

3. ПИШИТЕ О СВОЈИМ ОСЈЕЋАЊИМА

Када осјећања пренесете на папир, увидјећте да има много горих ствари од раскида. Бол која се чини неизлечивом и претешком, може се показати бесмислена у одређеном контексту, посебно када се повеже са другим болним животним ситуацијама. Писање је велики корак ка излијечењу.

4. НАЂИТЕ НОВЕ И ДРУГАЧИЈЕ ЦИЉЕВЕ
Трчите маартон, купите бицикл, научите да спремате азијксу кухињу, упишите часове роњења. Изаберите било шта само радите нешто. Ново искуство, циљ или вјештина не одвлаче смао вашу пажњу од раскида већ вам показују д иам живота и послије њега.

5. ПРЕСТАНИТЕ ДА СЕ ПИТАТЕ ЗАШТО
Да ли је ваша веза била вриједна борбе, да ли вас је партнер оставио због важних или тривијалних разлога, само су нека од честих питања. Рјешите их се. Одлуке других људи најчешећ имају везе са њима самима, са њиховом животном ситуацијом, а не са другим особама. Можда ћете једног дана сазнати да је ваш бивши партнер нешто сакрио од вас. Једно је  сигурно прихватићете да су емоције између вас једноставно нестале.

Љубав понекад има крај, а ви након раскида емотивне везе слободно тугујте, смијејте се, живите. Нека ствари крену напред, за то се вреди борити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана