Пет најчешћих изговора што сте сами

magazin.net
Пет најчешћих изговора што сте сами

Неки људи не могу да престану да проналазе изговоре зашто су сами. Терапеут за везе, др Сет Мејерс, наводи неке од најчешћих. Без обзира на то да ли сте мушкарац или жена, ако у наведеним изговорима проналазите себе, своју самоћу приписујете погрешним узроцима.

Најбоље што можете учинити је да прихватите да сте сами из разлога које заправо можете контролисати.

Немам с ким да излазим

Понекад се стварно чини да су сви добри могући партнери заузети. Већини мушкараца и жена није статистика оно што их чини самима, него изговори. Отворите очи за романтичне могућности око вас.

Сви који ваљају већ су у браку

Једноставно речено, то није истина. Размислите с ким се дружите и на каква мјеста излазите. Треба да одлазите на мјеста гдје има више самаца. Што више људи упознате, створићете више могућности за будућег партнера.

Морам прво да смршам

Кривити дебљину за статус самца је уобичајен изговор, али не и легитиман. Лако је одбацити могућност излазака, јер нисте задовољни својом тежином, али морате се одупрети тим унутрашњим демонима. Које су уопште шансе да ћете икада стварно вољети своје тијело? Не тако велике, зар не? То није разлог да некога не пронађете.

Можда сте престроги према себи и имате високе критерије према сопственом изгледу, али без обзира на тежину требало би да пронађете начин како да функционишете у романтичним везама.

Имам превише посла

Осим ако свако вече спавате у новом граду, одгајате неколико дјеце или радите толико послова да не можете себи приуштити квалитетан ноћни сан, имате времена за изласке. Можда вам се не свиђа идеја да излазите и излажете се, али немојте се заваравати да немате времена. Запамтите, изговори вам неће помоћи да постигнете циљ. Добар распоред је круцијалан када сте заузети, зато размислите да бележите активности и размислите како да ефикасније распоредите вријеме.

Само на путовању сусрећем људе који ми се свиђају

Ако вам се догађа да људи који вам се свиђају увијек живе у другом граду, велика је вјероватноћа да имате проблем са тим да ли уопште желите да се вежете за некога. Мушкарци и жене увијек пронађу оног правог/праву када су на путу, јер им се свиђа идеја да имају некога, али након неког времена схвате да им је одржавање везе стресно из неког разлога - или још нисте пребољели прошлу везу, не желите да неко зависи од вас, или вам брзо постане досадно.

Једини начин да решите проблем је да будете искрени. Поставите себи више мањих циљева који се тичу вашег романтичног живота, савјетује др Мејерс. Крените у теретану, волонтирајте, упишите неки курс. Тако ћете обогатити друштвени живот и вратити добро расположење, а та ће вас активности извући из сигурне зоне и унети мало зачина у ваш живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана