Партнери главни извор среће широм свијета

Танјуг
Партнери главни извор среће широм свијета

ЊУЈОРК - Недавно истраживање, обављено поводом Дана заљубљених, показало је да је за људе широм свијета главни извор среће њихов супружник или партнер с којим дијеле добро и зло.

Како преноси агенција Ројтерс, двије трећине испитаника је казало да је главни извор њихове среће особа с којом живе, било да је ријеч о супружнику или љубавном партнеру.

Готово половина свих самаца је казала да је њихова највећа жеља да се заљубе, док је 45 одсто њих признало да би им проналажење партнера донијело највећу срећу.

Најсрећнији у браку или вези су Јужноафриканци. Њих 82 одсто рекло је да их највише усрећује живот са партнером.

На другом крају скале су Јапанци и Јужнокорејци од којих је 50 одсто уз оклијевање признало да је вољена особа заслужна за дио њихове среће. За око 38 одсто парова, најбоља ствар у вези је секс, што посебно важи за Бразилце, од којих је 60 одсто рекло да их ништа не може усрећити више од доброг секса.

Јапанци, Јужнокорејци и Британци, пак, дају предност неким другим квалитетима живота у двоје. Свега 15 одсто Јапанаца сматра да је секс главни извор задовољства.

Самци у Индонезији су највише заокупљени проналажењем партнера. Близу 70 одсто испитаника у овој земљи казало је да их ништа не може више усрећити од проналажење сродне душе, а слично мисли и 57 одсто Турака и 56 одсто Мексиканаца.

Истраживање, које је спровела агенција Ipsos Global Public Affairs, обухватило је 21.248 људи у 24 државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана