Озбиљна грешка у сексу коју прави много жена

Агенције
Озбиљна грешка у сексу коју прави много жена

Сви смо макар једном у животу имали луду ноћ у којој је могло да се догоди да изгубите контролу и не мислите на своје здравље. Најновије истраживање показало је да је чак 40 одсто жена спремно да има секс без заштите у пијаном стању.

Истраживање које је спровела Америчка асоцијација за сексуално здравље укључило је скоро хиљаду жена узраста од шеснаест до двадесет и пет година. Само 33 одсто дјевојака признало је да им не би било непријатно да купе презервативе прије него што крену у провод.

Оно што забрињава јесте да је 40 одсто жена рекло да ће прије имати незаштићен секс и изложити се ризику, него себе довести у ситуацију да са собом носи презервативе као мјеру опреза.

Важно је да се сјетите да је презерватив једина сигурност од инфекција и нежељене трудноће. Можда је вријеме да се разбију предрасуде о женама које са собом носе презервативе. То је знак да бринете о свом здрављу, нарочито данас, са порастом инфекција и разних болести.

Уколико вам је непријатно да носите у торби презерватив, који би неко могао да види, на тржишту већ постоје кондоми који су паковани као шминка или жваке.

Колико је важно да користите заштиту вјероватно већ знате, а обавеза се повећава још више уколико улазите у сексуалне односе без обавеза. Обавеза коришћења заштите је можда највећа, уколико сте ви и партнер под дејством алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана