Oво свака жена мора да зна

automagazin.rs
Oво свака жена мора да зна

Вријеме је да престанете да будете свој највећи непријатељ, вријеме је да се опростите са низом лоших навика због којих сте, заправо, беспотребно под хроничним стресом. Лоших навика човјек се не може лако ријешити, но постепено и уз низ понављања ипак их можете одбацити.

1. Често се беспотребно извињавате

Истраживања показују да жене кажу "опростите" чешће него мушкарци. Сасвим је у реду пристојно се извинити ако сте некога гурнули у трамвају или изазвали веће проблеме, али неке жене се извињавају и кад за то уопште нема разлога. Нпр., да ли се извињавате пријатељима јер сте их оптеретили својим проблемима или младићу јер нисте спремни за излазак чим вас је назвао, чините више штете него користи и себи и њима.

2. Пристајете на све

"Да" звучи позитивно, али ако пристајете на све понуде и кад се ојећате преоптерећено и уморно, једном ћете пући. Зашто да се доведете до крајњих граница и изазовете непотребне проблеме? Људи ће вас више поштовати ако поставите границе .

3. Потцјењујете се

Многе жене мисле да нису довољно добре да би биле у неком друштву, имале одређени посао, излазиле с одређеним типом мушкарца, па чак и ушле у одређени фризерски салон. На тај начин се беспотребно одричу прилика које су им често испред носа.

4. Гледате на храну као на непријатеља

Многе жене изједначују сопствену вредност с изгледом. Коса мора бити попут свиле и ништа на телу не смије имати ману, па им је сасвим логично да на храну почну гледати као на непријатеља који им стоји на путу до савршеног изгледа. Квалитетна храна је пријатељ лијепог и здравог тијела.

5. Згражавате се над сопственим тијелом

Обезвријеђујете ли своје тијело наглас или само кад сте сами испред огледала ? Свеједно како то чините - вријеме је да се ријешите ове отровне навике . Такво размишљање неће вам донијети ништа добро . Ако сте заиста незадовољни изгледом , боље би било да о томе поразговарате с пријатељицом или психотерапеутом.

6. Кад постигнете неки пословни успјех осјећате се као варалица?

Овај осјећај чешће имају жене него мушкарци јер многе мисле да њихов труд није вриједан таквог успјеха.

7. Опсесивно уклањате све фотографије на којима не изгледате савршено

Наравно да нећете ставити у онлајн албум фотографију у бикинију у не баш добром издању , али нема потребе ни да се бојите сваког кадра у којем не изгледате савршено. Ако изгледате боље у природи него на фотографијама , то је заправо предност.

8. Поредите свој живот с туђим профилима на Фејсбуку и животом који мислите да воде

Зависност од Фејсбука је често повезана с ниским самопоштовањем. Умјесто да се оптерећујете и упоређујете свој живот с виртуелним животима других, а студије показују да то повећава осјећај депресије, заклопите лаптоп и уживајте у садашњости и стварном животу.

9. Мучите се због кајања и осјећаја кривице

Кривица и кајање двије су емоције које обично служе за мучење особе која их осјећа. Научите радије нешто из осејћаја кривице и кајања, а затим крените даље остављајући емоције иза себе. Дајте најбоље од себе и искористите нове прилике које вам се пружају , без тегова прошлости.

10. Носите високе потпетице сваки дан

И равне ципеле могу бити стилски погодак, а ноге ће тако имати прилику за предах. Имајте милости.

11. Осуђујете друге жене због њиховог сексуалног живота

Други пут кад вам дође да за неку жене кажете да је "курва" или нешто слично , једноставно се суздржите. Ко сте ви да судите другима?

12. Мучи вас мали број сексуалних партнера

Због притиска околине, младе дјевојке, прије свега, мисле да ће добити на вриједности ако имају већи број сексуалних партнера. Овакво нелогично размишљање често води до сексуално преносивих болести и депресије.

13. Глумите неког другог

Ако скривате своју праву личност, не исказујете своје жеље и мишљење, ваш ће живот бити поприлично сиромашан. Осим тога, људи одрастају и мијењају се, тако да нема потребе држати се устаљених шаблона.

14. Бојите се да ће вас назвати "хистеричном лујком"

Најлакши начин дискредитовања неке оправдано узнемирене жене је назвати је лудом . Жене су навикле на то да их свакодневно потцјењују и игноришу, што их тјера да чешће не реагују на неправду.

15. Постављање дијагнозе преко интернета

Одмакните се од Гугл љекара и радије посјетите оног стварног .

16. Незадовољни сте, јер нисте савршена домаћица

Перфекционизам је терет који морате одбацити . Радије чешће ангажујте чланове породице да вам помогну у поспремању и припреми оброка .

17. Бојите се самоће

Можете се трудити да упознате што више мушкараца , али да ћете међу њима наћи животног сапутника , на то ипак не можете утицати. Никад не знате кад ће таква особа наићи, па нема смисла страховати да се то никад неће догодити. Осим тога , увијек је боље бити сам него несрећан у лошој вези или браку.

18. Бити у вези само да бисте могли рећи да имате некога

Ако се бојите самоће, могли бисте из очаја ускочити у врло лошу везу. Ипак, пазите да се у вашем случају не испуне речи Норе Ефрон: "Брак дође и прође, али развод остаје заувијек".

19. Држите се "токсичних" пријатеља

Живот је прекратак да га потрошите на људе који ће вас третирати као смеће.

20. Проводите вријеме с људима само из обавезе

Само зато што сте с неким ишли у основну школу или вам је даљи рођак, не значи да морате често бити у друштву и одазивати се на све позиве. Можда с овим људима више немате пуно тога заједничког? Процијените у којем друштву уживате и осјећате сигурност, а у које идете само из обавезе.

21. Стидите се сопствених интереса или незнања

Стидите се музике , ТВ - емисија или књига које читате? Признајте људима сопствене слабости. Не знате много о класичној музици? Признајте и научите нешто ако то желите. Искористите незнање као прилику да поставите питање.

22. Постављате рок ​​за важне животне догађаје

Не постављајте рок ​​за неке важне приватне циљеве. Због тога бисте могли добити дијете с погрешним човјеком и провести живот на начин који уопште не желите. Уживајте у неизвесности живота и пријатним изненађењима која стижу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана