Ово разликује геј мушкарце од стрејт мушкараца

Хафингтон пост
Ово разликује геј мушкарце од стрејт мушкараца

Нова студија открила је да се се на основу лица мушкарца може открити да ли је он хомосексуалац или не.

Студија открива како велики број људи често погријеши у процијени да ли је неки мушкарац хомосексуалац или не, будући да хомосексуалци често имају "мужевније" црте лица од хетеросексуалаца. Ново истраживање разбија мит да су сви хомосексуалци феминизирани и да имају шира и краћа лица, мање и краће носеве као и претежно масивне и више заобљене вилице у односу на хетеросексуалце.

Huffington Post пише како су истраживачи прашког Центра теоријских истраживања у двије студије испитали лица хомосексуалца и хетеросексуалаца.

Прва студија је анализирала да ли хомосексуалци имају примјетно другачије црте лица од хетеросексуалаца, а откривено је да хомосексуалци имају морфолошке карактеристике које су генерално више мужевне.

Друга студија испитала је да ли се сексуална оријентација може одредити само на основу ових параметара, а испитаници нису могли тачно да одреде сексуалну оријентацију особа приказаних на фотографијама.

Испоставило се да је процјењивање сексуалне оријентације неке особе базирано углавном на стереотипима, што доводи до забуне.

"Чињеница да постоје значајне морфолошке разлике између хомосексуалаца и хетеросексуалаца не значи да их то чини и лако препознатљивим, што је и утврдила наша друга студија", саопштили су истраживачи.

Они такође планирају да понове истраживање са другачијим етничким групама и у већем броју како би додатно ојачали своје тврдње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана